anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Bătaie pe uliţă: o femeie cățărată pe gard care arunca cu pietre, oprită cu spray lacrimogen

GALERIE
decizie instanta
 • decizie instanta
- +

Mama agresorului, căţărată pe gard, arunca cu pietre până a încasat un jet de spray lacrimogen.

Un ieşean s-a aflat la un pas de moarte din cauza unui cal. Acesta a fost atacat cu pietre şi cu o coasă, de un bărbat care-şi lovea calul şi de mama acestuia. Nici victima nu a fost chiar uşă de biserică, iniţiativa scandalului aparţinându-i. Conflictul s-a soldat cu o primă condamnare la 6 ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Incidentul s-a petrecut în seara zilei de 13 iulie 2019. Indignat de faptul că Marian Mon îşi bătea calul înhămat la căruţă, A.A. i-a atras acestuia atenţia şi a început să-l filmeze cu telefonul mobil. În conflict a intervenit şi G.A., fratele lui A.A., care şi-a făcut apariţia cu un box şi un spray lacrimogen. Când a ajuns în faţa porţii lui Mon, l-a chemat afară, propunându-i să se bată. Căţărată pe gard, mama lui Mon a început să arunce cu pietre în G.A., acesta răspunzând cu un jet de spray lacrimogen. În acest moment, Mon a luat coasa pe care o avea în căruţă şi, încurajat de mama sa, care-i striga „Dă-i cu coasa, dă-i cu coasa!“, l-a lovit pe G.A. în zona capului. Acesta a căzut la pământ, pierzându-şi cunoştinţa. Lovitura, dată cu tăişul, s-a soldat cu o fractură craniană, G.A. având nevoie de peste o lună de îngrijiri medicale.

În faţa instanţei, Mon avea să declare că nu a intenţionat să-l lovească pe G.A., ci doar să-l sperie. Tulburat de faptul că mama sa era căzută la pământ şi se văita, ar fi vrut să lovească cu coasa doar gardul, dar G.A. s-ar fi ferit şi ar fi intrat singur cu capul în coasă. Afirmaţiile lui Mon au fost respinse de judecători ca „vădit nesincere“.

„Instanţa arată că agresarea unei persoane apropiate poate determina o stare de emoţie, de tulburare, însă în contextul în care martora a fost cea care a declanşat şi alimentat conflictul fizic, inculpatul nu a dovedit vreo stare de tulburare, cu atât mai mult cu cât acesta nu a încercat să o oprească pe mama sa, a pregătit o coasă, şi, la îndemnul mamei sale, l-a lovit pe G.A. De asemenea, disproporţia evidentă între armele avute la îndemână de protagoniştii conflictului este un alt argument în sprijinul concluziei că inculpatul nu s-a aflat în stare de tulburare. Astfel, acesta a ales să pregătească un obiect extrem de periculos cu care să se apere, la nevoie, în condiţiile în care persoana vătămată avea în mână un spray şi un box şi nu manifesta nicio intenţie de a intra în curtea inculpatului, dimpotrivă, îl chema pe drum să se bată“, au apreciat magistraţii Tribunalului.

Aceştia l-au condamnat pe Marian Mon la 6 ani de închisoare, ca şi la plata a 35.000 de lei cu titlu de daune morale faţă de G.A. Coasa a fost confiscată. În schimb, boxul a fost returnat lui G.A. Sentinţa nu este încă definitivă, cazul intrând pe rolul Curţii de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.