Bătrânii și persoanele cu dizabilități din centre, victime sigure ale angajaților cu COVID
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Bătrânii și persoanele cu dizabilități din centre, victime sigure ale angajaților cu COVID

GALERIE
batrani, azil, covid
  • batrani, azil, covid
- +

Deși rezidenții din centre sunt izolați, în fiecare lună sunt raportate noi focare de COVID. În aceste situații, virusul nu poate fi adus decât din exterior, de la angajații care lucrează în centre și pleacă în fiecare zi acasă.

Aproape 4.000 de persoane cu dizabilități și vârstnici din centre erau infectați cu coronavirus la finele lui noiembrie, arată datele publicate de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție (ANDPDCA), într-un raport publicat în 27 noiembrie.

748 de oameni infectați, îngrijiți în aceste centre, au murit, iar numărul celor vindecați a ajuns la 8.960.

În ceea ce privește personalul din centre, până la 27 noiembrie, sunt 2.252 de angajați raportați ca infectați cu coronavirus, iar 11 angajați au murit. 

Aceste cifre privind infectările în centre sunt raportate în condițiile în care rezidenții din centre sunt izolați acolo de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, iar singurele contacte pe care le au cu exteriorul sunt reprezentate de personalul care îi îngrijește.

Mai mult, dacă în timpul stării de urgență, personalul din aceste centre era izolat câte două săptămâni la locul de muncă, acum aceștia își fac turele, apoi se întorc în comunitate.

Situația a fost semnalată de organizațiile Centrul de Resurse Juridice și Tonal, care cer direcțiilor de asistență socială să revină la sistemul cu ture de două săptămâni de izolare la locul de muncă, pentru a preveni răspândirea infectărilor în rândul celor vulnerabili pe care îi îngrijesc. 

Continuarea, pe newsweek.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.