anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Bazin olimpic de jumătate de hectar în zona Manta Roşie? Proiect de peste 100 milioane de lei

GALERIE
bazin olimpic manta rosie iasi
 • bazin olimpic manta rosie iasi
- +

Consilierii judeţeni se vor pronunţa astăzi prin vot asupra acestei propuneri

Până când va fi gata bazinul de înot a cărui construcţie a început cu aproape 30 de ani în urmă în zona Grădinari, e posibil ca Iaşul să aibă un bazin olimpic de înot. Consilierii judeţeni se vor pronunţa astăzi asupra acestei propuneri. Proiectul invocă dezvoltarea Zonei Metropolitane Iaşi, a cărei populaţie depăşeşte 400.000 de locuitori. Terenul în suprafaţă de aproape 2,4 hectare unde ar urma să se construiască acest obiectiv este situat pe strada Manta Roşie, în spatele blocurilor de vizavi de Continental.
 
Pentru anul în curs se solicită doar suma pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal, respectiv 133.250 de lei, valoarea întregului proiect depăşind 100 de milioane de lei. „Investiţia se va dezvolta pe o suprafaţă de circa 5.500 mp cuprinzând pe lângă bazinul olimpic (51,25 × 25 m), un bazin didactic (25 × 12,5 m), tribune pentru 1.000 spectatori, vestiare, duşuri, cabinet medical, sală de conferinţe, cabine pentru presă, săli de forţă, saune, săli de antrenament, zone de relaxare, parcări etc.“, se arată în proiect. Celălalt proiect major cu destinaţie sportivă al CJ, Sala Poli­valentă „Iaşi Metropo­litan“, va fi predat, dacă aleşii judeţeni vor fi de acord, Companiei Naţionale de Investiţii. Amin­tim că aceasta va fi construită pe un teren în suprafaţă de 6,73 de hectare pus la dispo­ziţie de Consiliul Local Miro­slava în localitatea Brătuleni, chiar lângă Şoseaua de Centură.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.