BCR, prima bancă din țară care schimbă grivnele refugiaților. Aceștia se plângeau că banii lor sunt inutili în România

miercuri, 02 martie 2022, 16:47
1 MIN
 BCR, prima bancă din țară care schimbă grivnele refugiaților. Aceștia se plângeau că banii lor sunt inutili în România

​​BCR este prima bancă din România care oferă refugiaților ucraineni posibilitatea de a schimba moneda ucraineană în lei. ”Ajutorul acesta contează enorm pentru oamenii care au plecat uneori doar cu hainele de pe ei și doar cu banii pe care îi aveau în portofel”, a scris pe Facebook Ionuț Stanimir, Director de Marketing și Comunicare la BCR.

Banca schimbă până la 2000 de lei/persoană oricărui deținător de pașaport ucrainean aflat în România, mai precizează anunțul.

Decizia BCR vine la scurt timp după ce refugiații s-au plâns că banii lor sunt inutili deoarece nicio bancă nu îi primește.

Ucrainenii care au ajuns la Botoşani se confruntă deja cu primele probleme. Asta deoarece, odată ajunşi aici aceştia au constatat că nu se pot folosi de banii pe care îi au, scrie Monitorul de Botoșani. Majoritatea au asupra lor grivne, iar la noi nu se poate plăti cu această monedă. De asemenea, cardurile oamenilor sunt blocate şi nu le pot folosi.

Unii dintre ucraineni au încercat să schimbe bani atât la bănci, cât şi la punctele de schimb valutar, însă nu au putut fi ajutaţi. Reprezentanţii a două bănci din municipiu au spus că nu depinde de ei, ci de Centrala băncii de la București, dacă introduce sau nu grivna în cursul de schimb.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii