
Beat pulbere la volan, vedea câini pe șosea. Polițiștii l-au coborât cu chiu cu vai din mașină, după ce s-a înfipt în gard

Pulbere la volan, un șofer și-a exersat talentul de povestitor după ce s-a înfipt cu mașina într-un gard. Niciuna dintre variantele povestite nu a convins, dar șoferul a scăpat totuși cu o pedeapsă cu suspendare.
În după-amiaza zilei de 17 iunie 2021, lucrătorii Secției 1 Poliție Rurală au fost sesizați de un ieșean din Aroneanu de faptul că o Skoda se înfipsese în gardul de lemn al locuinței sale, după ce trecuse în viteză pe lângă el. Nu reușise să se înțeleagă cu șoferul, care nu reacționa. Cu greu au reușit polițiștii, ajutați de sătean, să-l coboare din mașină pe Mihai Ivasciuc. Nu că s-ar fi opus, dar portiera din stânga-față era blocată de un pom fructifer, iar șoferului îi era greu să se deplaseze spre portiera din dreapta. De altfel, la o oră și jumătate după accident, avea o alcoolemie de 3,12‰ în sânge. Le-a povestit polițiștilor că mâncase, iar apoi băuse trei pahare cu vin și unul de țuică.
A spus că a băut ceva, puțin, apoi s-a sucit: nu ar fi băut nimic, de fapt
Prima variantă a incidentului nu explica nici alcoolemia înregistrată, nici faptul că la coborârea din mașină șoferul vorbea neclar, era confuz și dezorientat. Audiat ca suspect în cursul urmăririi penale, Ivasciuc a negat că ar fi băut înainte să se urce la volan. Îi apăruse însă un câine în fața autoturismului, a spus, și fusese nevoit să vireze brusc dreapta. Din acest motiv părăsise carosabilul și lovise gardul. Își sunase fiul să vină să-l ajute și, în așteptare, găsise în torpedo un recipient de 500 ml de palincă de Bihor. Băuse 350 ml din ea, iar după 10-15 minute venise și poliția. În fața magistraților care l-au judecat pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, a nuanțat și această poveste. Nu găsise sticla, ci o cumpărase chiar el, pentru a i-o duce unui prieten plecat la pescuit.
Judecătorii nu au crezut niciuna dintre poveștile înșirate de Ivasciuc. Întâi, pentru că polițiștii nu găsiseră în mașină sau în apropiere nicio sticlă de băutură. Apoi, alcoolemia deosebit de ridicată nu se putea explica decât printr-un consum de alcool cu mai mult timp înaintea accidentului.
În favoarea lui Ivasciuc a cântărit faptul că accidentul nu produsese victime. De asemenea, șoferul reparase gardul distrus. Vârsta de 62 de ani a șoferului și lipsa antecedentelor penale au fost și ele luate în calcul de magistrații Judecătoriei, care l-au condamnat la doi ani de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani și jumătate. Sentința Judecătoriei nu este definitivă, ea putând fi contestată în apel.
Publicitate și alte recomandări video