anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Beatrice Rancea - principal interpret în spectacolul de teatru-dans „Bal“

GALERIE
bal
 • bal
- +

După o absenţă de doi ani, spectacolul de teatru-dans „Bal“ va avea o nouă reprezentaţie pe scena Operei Naţionale Române din Iaşi.

Spectacolul va avea loc duminică, 28 februarie, începând cu ora 18:30. Surpriza va fi prezenţa pe scenă a managerului Operei, Beatrice Rancea, ca principal interpret. Producţia este realizată în regia şi coregrafia lui Yvette Bozsik (Ungaria), artist care a câştigat o reputaţie solidă ca dansator după absolvirea Academiei de Balet din Budapesta.

„Ideea spectacolului s-a născut în baza filmului meu preferat, Ettore Scola - «Balul», care constituie mărturia fără text, prin diferite stiluri de dans, a destinelor şi relaţiilor umane, precum şi a istoriei secolului XX. Piesa mea nu se concentrează asupra istoriei, ci asupra personajelor care îşi caută fericirea valsând solitar“, spune Yvette Bozsik.

Spectacolul reprezintă o călătorie dansantă şi muzicală în anii ‘70. Conceput în două părţi, contrastul dintre acestea este puternic evidenţiat. Prima parte se petrece într-un local, iar a doua, pe o plajă, în firescul naturii. Atmosfera părţii a doua este mult mai poetică, iar materialul sonor ne oferă piese aparţinând celor mai importante curente muzicale ale secolului XX, de la jazz până la canzonette, de la muzica clasică până la muzica modernă, într-un amalgam de stiluri şi atitudini.

Preţul unui bilet este cuprins între 10 şi 60 de lei, iar biletele se pot procura de la agenţia situată în foaierul Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi, dar şi de pe site-ul Operei, www.operaiasi.ro. Pentru mai multe detalii puteţi suna la numărul de telefon: 0332/888.448.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.