Belgianul Vincent Kompany, noul antrenor al echipei Bayern Munchen 

miercuri, 29 mai 2024, 19:54
2 MIN
 Belgianul Vincent Kompany, noul antrenor al echipei Bayern Munchen 

Belgianul Vincent Kompany, în vârstă de 38 de ani, a fost numit antrenor al echipei Bayern Munchen cu un contract de trei sezoane până în vara lui 2027, preluând locul lui Thomas Tuchel, a anunţat miercuri clubul german într-un comunicat de presă, scrie AFP.

Antrenor din vara lui 2019, mai întâi la Anderlecht Bruxelles, apoi la Burnley (Anglia), Vincent Kompany va pregăti pentru prima oară un club de top, având misiunea de a recâştiga titlul de campion al Germaniei, pierdut în acest sezon de Bayern Munchen pentru prima dată din 2013, în faţa lui Bayer Leverkusen.

Clubul bavarez nu a câştigat niciun trofeu

Bayern a anunţat încă din februarie că se va despărţi de Thomas Tuchel la finele actualului sezon, în care clubul bavarez nu a câştigat niciun trofeu, o premieră după anul 2012.

Rând pe rând, Xabi Alonso (Bayer Leverkusen), Julian Nagelsmann (selecţionerul Germaniei) şi Ralf Rangnick (selecţionerul Austriei) au respins ofertele lui Bayern.

A existat şi varianta continuării cu Tuchel, după parcursul bun din Liga Campionilor, unde echipa a fost eliminată dramatic în semifinale de Real Madrid, dar în final nu s-a ajuns la un nou acord.

Kompany a jucat în Bundesliga la Hamburger SV

Kompany a jucat în Bundesliga la Hamburger SV (2006-2008), înainte de a se consacra la Manchester City (2008-2019), iar ca antrenor a debutat la Anderlecht în 2019, într-un sezon în care a fost antrenor-jucător. În vara lui 2022, el a preluat-o pe Burnley, cu care a câştigat titlul în Championship în primăvara lui 2023, dar în sezonul următor echipa s-a clasat pe locul 19 şi va juca în stagiunea 2024-2025 în liga secundă engleză.

Citiți și:  Lung se întoarce la Craiova, Bouhenna nu rămâne în Copou

Citiți și: Tehnologia VAR, implementată în tururile preliminare ale competiţiilor UEFA pentru sezonul 2024/25

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii