anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Advertorial

Beneficiile plantelor din locuința ta

GALERIE
Poza 1
 • Poza 1
- +

Omul și-a petrecut mare parte a istoriei încercând să modeleze mediul înconjurător pentru propriile nevoi și pentru confortul personal. Treptat, însă, oamenii au început să-și dorească reîntoarcerea în natură.

Nevoia de a fi înconjurat de un mediu verde, de a sta în bătaia razelor soarelui este ceva natural. Nu doar atât, dar este și necesar și benefic pentru starea de sănătate.

Iată câteva motive pentru care plantele din locuința ta vor aduce plusvaloare vieții tale și a familiei tale.

Aer curat

Cu toții am învățat la școală că plantele absorb dioxidul de carbon pe care noi îl expirăm și elimină oxigen. Asta va asigura un plus de aer curat pe timpul zilei.

Când fotosinteza încetează pe timpul nopții, acest proces se oprește. Există totuși anumite specii de plante, precum orhidee, care pe timpul nopții acționează invers și elimină dioxid de carbon. Le poți așeza în dormitorul tău, pentru a te bucura de aerul curat și pe timpul nopții.

Umiditate

Plantele elimină și umiditate. Vei avea o proporție potrivită de umiditate în interiorul locuinței, ameliorând astfel anumite afecțiuni respiratorii. Cu toate că va trebui să aerisești mai des dacă ai plante în interiorul locuinței, pentru a preveni apariția mucegaiului, avantajele sunt de necontestat.

Productivitate

Studiile au dovedit că prezența plantelor stimulează puterea de concentrare. Așadar dacă ești genul care lucrează de acasă vei beneficia de un randament sporit cu plantele în jurul tău.

Relaxare

Ați auzit de starea de zen? E acea stare de bine, când ești relaxat, iar emoțiile s-au potolit. Tot prezența plantelor te poate ajuta să atingi și să menții această stare.

Purificare

Florile și arbuștii ornamentali ajută la purificarea aerului din locuința ta. Nicotina, benzenul, formaldehidă, toate sunt abosrbite de plante și procesate în nutrienți.

Cum aduci natura în locuința ta

Pentru a beneficia la maximum de efectele plantelor din interior, ai nevoie de cel puțin o plantă mare, într-un ghiveci cu diametrul de 20 de centimetri, pentru fiecare 30 de metri pătrați.

Dacă locuiești la casă, lucrurile se complică. Ai nevoie de aproximativ 15 plante pentru 500 metri pătrați.

Alternativ poți opta pentru amenajarea unei grădini de iarnă. Conceptul wintergarden îți va asigura un spațiu separat de restul locuinței, care poate fi transformat dintr-unul închis, într-unul deschis cu ușurință, prin intermediul panourilor culisante din sticlă.

Acolo poți să creezi o oază verde, numai bună pentru relaxare, studiu sau pentru a-ți primi invitații. Grădina de iarnă te va feri de intemperii, fără a limita senzația că te afli într-un mediu natural.

Investește în sănătatea ta!

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.