Beneficiile plantelor din locuința ta
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Beneficiile plantelor din locuința ta

GALERIE
Poza 1
  • Poza 1
- +

Omul și-a petrecut mare parte a istoriei încercând să modeleze mediul înconjurător pentru propriile nevoi și pentru confortul personal. Treptat, însă, oamenii au început să-și dorească reîntoarcerea în natură.

Nevoia de a fi înconjurat de un mediu verde, de a sta în bătaia razelor soarelui este ceva natural. Nu doar atât, dar este și necesar și benefic pentru starea de sănătate.

Iată câteva motive pentru care plantele din locuința ta vor aduce plusvaloare vieții tale și a familiei tale.

Aer curat

Cu toții am învățat la școală că plantele absorb dioxidul de carbon pe care noi îl expirăm și elimină oxigen. Asta va asigura un plus de aer curat pe timpul zilei.

Când fotosinteza încetează pe timpul nopții, acest proces se oprește. Există totuși anumite specii de plante, precum orhidee, care pe timpul nopții acționează invers și elimină dioxid de carbon. Le poți așeza în dormitorul tău, pentru a te bucura de aerul curat și pe timpul nopții.

Umiditate

Plantele elimină și umiditate. Vei avea o proporție potrivită de umiditate în interiorul locuinței, ameliorând astfel anumite afecțiuni respiratorii. Cu toate că va trebui să aerisești mai des dacă ai plante în interiorul locuinței, pentru a preveni apariția mucegaiului, avantajele sunt de necontestat.

Productivitate

Studiile au dovedit că prezența plantelor stimulează puterea de concentrare. Așadar dacă ești genul care lucrează de acasă vei beneficia de un randament sporit cu plantele în jurul tău.

Relaxare

Ați auzit de starea de zen? E acea stare de bine, când ești relaxat, iar emoțiile s-au potolit. Tot prezența plantelor te poate ajuta să atingi și să menții această stare.

Purificare

Florile și arbuștii ornamentali ajută la purificarea aerului din locuința ta. Nicotina, benzenul, formaldehidă, toate sunt abosrbite de plante și procesate în nutrienți.

Cum aduci natura în locuința ta

Pentru a beneficia la maximum de efectele plantelor din interior, ai nevoie de cel puțin o plantă mare, într-un ghiveci cu diametrul de 20 de centimetri, pentru fiecare 30 de metri pătrați.

Dacă locuiești la casă, lucrurile se complică. Ai nevoie de aproximativ 15 plante pentru 500 metri pătrați.

Alternativ poți opta pentru amenajarea unei grădini de iarnă. Conceptul wintergarden îți va asigura un spațiu separat de restul locuinței, care poate fi transformat dintr-unul închis, într-unul deschis cu ușurință, prin intermediul panourilor culisante din sticlă.

Acolo poți să creezi o oază verde, numai bună pentru relaxare, studiu sau pentru a-ți primi invitații. Grădina de iarnă te va feri de intemperii, fără a limita senzația că te afli într-un mediu natural.

Investește în sănătatea ta!

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.