anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Bestiile recidiviste care au înjunghiat două femei în somn, în urma unei confuzii, au fost condamnate

Cei trei au primit între 9 ani şi 8 luni şi 14 ani de închisoare. Voiau să ucidă doi foşti colegi de puşcărie, dar au avut informaţii eronate.

GALERIE
Corneliu Marolicaru
 • Corneliu Marolicaru
- +

Tribunalul Iaşi i-a condamnat pe cei trei recidivişti care, în toamna anului trecut, au nenorocit două femei, după ce le-au înjunghiat în timpul somnului. Corneliu Marolicaru, considerat capul răutăţilor, a fost condamnat la 9 ani şi 8 luni pentru instigare la tentativă la omor calificat. Aceeaşi pedeapsă a primit şi Sergiu Gavriliu, în timp ce Gheorghe Gherasim a primit 14 ani de închisoare. 

Cei trei ar trebui să achite, împreună, 150.000 de lei celor două victime, cu titlul de daune morale. Corneliu Marolicaru, Gheorghe Gherasim şi Sergiu Rotaru Gavriliuc au fost trimişi în judecată pentru tentativă la omor, ei fiind deja încarceraţi. Toţi sunt foşti deţinuţi condamnaţi pentru multiple fapte de omor sau agresiune, unele dintre ele demne de filmele de groază. De pildă, în urmă cu mai mulţi ani, în timp ce se aflau în puşcărie, Marolicaru i-a tăiat gura până la urechi lui Gheorghe Gherasim.

În ciuda trecutului lor, cei doi s-au întovărăşit cu Gherasim pentru a ucide doi foşti colegi de celulă. Se întâmpla în noaptea de 14 spre 15 august, atunci când cei trei au intrat în casa Paraschivei B., din Iaşi. Femeia locuia alături de fiica sa Petronela, precum şi de nepoata sa de nouă ani. Femeile dormeau atunci când în casă au intrat cei trei agresori, ambele fiind înjunghiate în timp ce se aflau în pat. „Maniera în care au acţionat inculpaţii Marolicaru Corneliu, Gherasim Gheorghe şi Gavriliuc Rotaru Sergiu şi momentul ales, în cursul nopţii, profitând de faptul că persoanele vătămate dormeau în camera lor şi le-au aplicat lovituri de cuţit, în mai multe rânduri în ceea ce-o priveşte pe B.P., presupune  o periculozitate sporită  a inculpaţilor care s-au ajutat reciproc şi au cooperat la săvârşirea faptei“, arată procurorii în rechizitori.

Aceştia mai menţionează că una dintre victime a fost tăiată în zona braţelor, în timp ce încerca să îşi apere zonele vitale. De asemenea, Petronela B. era însărcinată la acel moment, şi din acest motiv „şi-a pus braţele pe abdomen/torace pentru a-şi apăra copilul nenăscut.“ „Împrejurarea că inculpaţii au avut convingerea că persoanele pe care le-au atacat în somn erau M.A. şi T.S. şi confuzia acestora asupra persoanelor vătămate - error in persona - este fără relevanţă, viaţa şi integritatea fizică a persoanelor fiind protejată în egală măsură“, se mai arată în rechizitoriu. Toţi cei trei indivizi fuseseră eliberaţi condiţionat din puşcărie după ce au executat pedepse mari pentru omor sau tentativă la omor. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.