anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Bibilioteca virtuală, deschisă „parţial” după 11 ani de la termenul prevăzut

GALERIE
Biblioteca-virtuala
 • Biblioteca-virtuala
- +

Un proiect, care ar fi permis elevilor un acces mai larg şi comprehensiv la şcoala online, are un nou termen de finalizare. Proiectul „Biblioteca virtuală” ar urma să fie operaţional din anul şcolar care urmează, dar nu în integralitatea lui. Digitalizarea învăţământului trebuia să cuprindă un proiect esenţial care apare menţionat ca prioritar în Legea Educaţiei din anul 2011.

„Platforma digitală cu resurse educaţionale deschise (EDULIB – Biblioteca virtuală)” are o valoare de 49 milioane de euro. Ar fi trebuit să doteze 5.400 de şcoli gimnaziale cu câte un kit multimedia. Ar fi trebuit să se realizeze şi o platformă digitală cu resurse educaţionale deschise facilitându-se liberul acces la manualele electronice, alături de alte resurse educaţionale electronice precum jocuri sau auxiliare.

Necesitatea acestei platforme a fost stipulată în Legea Educaţiei Naţionale din 2011: „Se înfiinţează Biblioteca Şcolară Virtuală şi Platforma şcolară de e-learning, care includ programe şcolare, exemple de lecţii pentru toate temele din programele şcolare, ghiduri metodologice, exemple de probe de evaluare”.

Abia cu o lună înainte să fie demis (septembrie 2019), guvernul Dăncilă şi-a amintit de proiect şi a anunţat că a găsit fonduri pentru operaţionalizarea lui. De atunci, a mai trecut un an până la lansarea licitaţiei şi încă unul până firmele, care au câştigat licitaţia, s-au apucat de treabă.

„Finanţarea este asigurată în cadrul Programului Operaţional Competitivitate, Axa prioritară 2, Prioritatea de investiţie 2.c, OS 2.4, Acţiunea 2.3.3 - Îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educaţie, e-incluziune, e-sănătate şi e-cultură – Secţiunea E-educaţie, apel de proiecte nr 1”, se arată într-un răspuns al Ministerului Educaţiei pentru Newsweek România.

În 2020, s-a realizat organizarea unei licitaţii publice pentru atribuirea contractului şi a fost desemnată câştigătoare asocierea dintre S & T România (Leader), Trencadis Corp SRL.

„Următoarea etapă ce trebuie derulată este realizarea platformei cu toate componentele ei şi realizarea conţinutului didactic”, explică Ministerul Educaţiei.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.