Biblioteca şcolii "Elena Cuza", mai "bogată" cu 85 de cărţi în urma activităţilor realizate de elevi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Biblioteca şcolii "Elena Cuza", mai "bogată" cu 85 de cărţi în urma activităţilor realizate de elevi

GALERIE
scoala cuza2scoala cuza1scoala cuza
 • scoala cuza2
 • scoala cuza1
 • scoala cuza
- +

Copiii de la Şcoala Gimnazială „Elena Cuza” din Iaşi au participat la un proiect inedit de promovare a lecturii în şcoală, proiect realizat în parteneriar cu libris.ro, în urma activităţilor desfăşurate unititatea de învăţământ obţinând un premiu în cărţi în valoare de 2.500. 

Mai exact, biblioteca şcolii s-a îmbogăţit în urma activităţilor realizate în şcoală pentru promovarea lecturii un număr de 85 de volume de cărţi. Proiectul, intitulat „CarteTeca – O singură carte. Şanse infinite”, s-a desfăşurat pe site-ul libris.ro, şcoala înscriindu-se la competiţia de proiecte cu mai multe activităţi. „Ceaiul literar de la ora 8”, „Toţi pentru o poveste” sau „O poveste pentru toţi” sunt câteva dintre activităţile desfăşurate pentru a promova lectura în rândul elevilor şcolii.

Activităţile realizate de către Şcoala Gimnazială „Elena Cuza” din Iaşi s-au desfăşurat în luna noiembrie, volumele obţinute în urma activităţilor ajungând la şcoală la începutul lunii decembrie. Astfel, fondul de carte al unităţii de învăţământ s-a îmbogăţit cu titluri precum „Elevul Dima dintr-a şaptea", Mihail Drumea, „Biblioteca de la miezul nopţii", Matt Haig, „Când Moş Crăciun a căzut din cer", Cornelia Funke sau „500 de adevăruri uimitoare şi amuzante”.

La nivelul Şcolii Gimnaziale „Elena Cuza" Iaşi activităţile realizate în cadrul proiectului au fost coordonate de către prof. Antoci Georgiana-Livia, prof. Colotilă Anca, prof. Albu Alina-Cristiana şi prof. Iuşcă Anda.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Ca între prieteni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X