Bicicliştii, luaţi în vizor de poliţişti şi de membrii ATOP. Trebuie să fie complet echipaţi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 19.01.2022

Bicicliştii, luaţi în vizor de poliţişti şi de membrii ATOP. Trebuie să fie complet echipaţi

GALERIE
politia
 • politia
- +

Poliţia şi Autoritatea Terito­rială de Ordine Publică (ATOP) au pus ochii pe biciclişti şi căru­ţaşi.

Planul de acţiune al ATOP din acest an vizează luarea de mă­suri pentru prevenirea accidentelor rutiere în rândul bici­liştilor, mopediştilor şi căruţa­şilor. Trimestrial, poliţiştii vor efectua acţiuni vizând aplicarea fermă a legislaţiei rutiere, verificându-se cunoaşterea regulilor de circulaţie şi echiparea bici­cliş­tilor cu veste reflectorizante şi alte dispozitive care să mă­rească vizibilitatea pe timp de noapte.

Pentru creşterea gradului de siguranţă şi protecţie a ce­tăţenilor, se propune distribuirea unor ghiduri de buzunar şi con­ştientizarea elevilor, a cadrelor didactice şi părinţilor asupra consumului de alcool şi droguri. Vor fi organizate întâlniri ale poliţiştilor cu directorii de şcoli sau unităţi sanitare, ca şi cu pădurarii şi preoţii din mediul rural în vederea creşterii gradului de siguranţă stradală.

Tot în mediul rural urmează să fie identificate locuinţele izolate şi cele în care locuiesc persoane în vârstă, pentru prevenirea furturilor şi tâlhăriilor. De asemenea, în discoteci, baruri şi pe străzi vor fi organizate acţiuni preventive, în parteneriat cu jandarmii şi poliţiştii locali.

Pentru creşterea vizibilităţii poliţiştilor în mediul rural vor fi înmulţite patrulele auto şi vor fi organizate discuţii cu cetăţenii, în vederea cunoaşterii şi rezolvării pro­blemelor acestora. Planul de acţiune al ATOP urmează să fie discutat în viitoarea şedinţă în plen a Consiliului Judeţean, or­ganizată vineri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Dacă Moscova doreşte un cadru bilateral de discuţii cu SUA, prin care să-şi etaleze statutul de mare putere, este bine să îl aibă: orice ţâfnă occidentală este, în acest moment, contraproductivă.

Filmuletul zilei

opinii

Ziua Culturii Naţionale Underground

Florin CÎNTIC

Ziua Culturii Naţionale Underground

15 ianuarie a intrat deja în imaginarul colectiv ca o zi fastă! Dar ce-ar fi să sărbătorim şi ziua de 14 ianuarie, ziua de naştere, acum 75 de ani, a lui Luca Piţu, un eseist erudit şi muşcător, unul dintre corifeii culturii alternative, neoficiale, underground. El, care a fost în timpul dictaturii mentorul „Grupului de la Iaşi”, cred că ar binemerita o reverenţă postumă chiar în aceste zile cu focuri de artificii culturale. Iată, deci, ce scriam, sub titlul „Minus Eminescu”, cu şapte ani în urmă, la plecarea sa, într-o zi de iunie care devansa şi ea o comemorare eminesciană:

Legaţi de glie (II)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Legaţi de glie (II)

Relatam în prima parte a articolului toate încercările mele nereuşite de a obţine detaşarea în învăţământ dintr-un judeţ în altul, din judeţul Bacău în judeţul Iaşi, pe vremea Împuşcatului. Eram ca „legaţi de glie” de legi ceauşiste, ca şi robii de pe vremea ceea, când vrabia mălai Viteazul. Aşa că până la urmă am venit cum se spunea într-un scheci COPILĂ, o dulce copilă, adică C-O PILĂ. 

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Între coperți de albume publicate de-a lungul deceniilor în România și în Franța, în coperți de volume cuprinzând evocări și texte scrise la anii tinereții, în spațiile generoase ale expozițiilor devenite subit neîncăpătoare pentru imensitatea peisajelor, pentru geometria variabilă a liniilor și formelor naturale adăpostite în memoria peliculei, în obiectele-fragmente de artă meșteșugite spre finalul secolului al XIX-lea și începutul secolului următor, se ascund fărâme din povestea fascinantă a lui Dan Eremia Grigorescu.

pulspulspuls

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Unul dintre cei mai nemulţumiţi aleşi locali de la partidoi faţă de ultimele numiri sau avansări din filială cică ar fi, aşa este, aţi ghicit: conţilierul Mugurel, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ca între prieteni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X