Biden promite să apere dreptul la avort şi denunţă legea ”radicală” din Texas
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Biden promite să apere dreptul la avort şi denunţă legea ”radicală” din Texas

GALERIE
Joe Biden
  • Joe Biden
- +

Preşedintele american Joe Biden a promis să apere dreptul femeilor la avort şi a denunţat aprig o lege extrem de restrictivă faţă de avort care a intrat în vigoare în Texas, relatează AFP.

”Această lege radicală este o încălcare flagrantă a dreptului constituţional recunoscut prin hotărârea Roe v. Wade”, denunţă el într-un comunicat, referindu-se la hotărârea Curţii Supreme din 1973 care a instaurat dreptul la avort în Statele Unite.”Vom proteja şi apăra acest drept (...). Guvernul meu este foarte ataşat de acest lucru”, a dat el asigurări.

Legea texană, atacată în recurs, de urgenţă, la Curtea Supremă, interzice avortul încă de la primele bătăi de inimă ale embrionului, adică în cea de a şasea săptămână de sarcină, inclusiv în caz de incest şi viol. Un fapt unic - ea încredinţează în mod exclusiv cetăţenilor grija respectării prevederilor textului, dându-le posibilitatea să dea în judecată orice persoană sau organizaţie care ajută femei să avorteze după acest termen.

Ea ”va complica foarte mult accesul femeilor la îngrijiri de sănătate de care au nevoie, mai ales în comunităţile de culoare sau sărace”, a deplâns Joe Biden. ”Iar în mod scandalos, ea deleagă unor cetăţeni privaţi urmărirea judiciară a celor care ar putea ajuta” femeile să avorteze, a denunţat el.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Crenvurșt nevegetal

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.