Biden şi-a ”scufundat” campania atacând industria petrolului?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Biden şi-a ”scufundat” campania atacând industria petrolului?

GALERIE
Joe Biden
  • Joe Biden
- +

Joe Biden şi-a asumat un risc politic în cadrul ultimei sale dezbateri televizate cu Donald Trump, asumându-şi voinţa de a se îndepărta de industira petrolieră - de care depinde în mare parte economia mai multor state-cheie în alegerile prezidenţiale de peste 12 zile, relatează AFP.

”Mă voi îndepărta treptat de industira petrolieră, da”, a declarat în mod clar candidatul democrat la fotoliul de la Casa Albă. ”Voi opri, pentru că industria petrolieră poluează considerabil”, a insistat el, subliniind că aceasta este necesar să fie ”înlocuită în timp cu energii regenerabile”.

”Asta e o declaraţie e cinste”, i-a replicat Donald Trump, luând ca martori alegătorii mai multe state industriale. ”El distruge industria petrolieră. Vă veţi aminti în Texas,. Vă veţi aminti în Pennsylvania, în Oklahoma, în Ohio?”, a întrebat el.

”DEZASTRU ECONOMIC”

Fostul om de afaceri newyorkez a catalogat drept un ”dezastru economic” planul în domeniul protecţiei mediului al adversarului său. Democraţii ”vor să distrugă imobilele pentru a reduce mărimea ferestrelor”, a ironizat el. ”Dacă ar fi după ei, n-ar mai fi nici măcarferestre”.

ENERGIE EOLIANĂ PREA SCUMPĂ

Donald Trump a acuzat de asemenea energia eoliană că este ”extrem de costisitoare” şi ”foarte intermitentă” şi că ”ucide toate păsăsrile”. El a denunţat de asemenea ostilitatea adversarului său faţă de gazul de şist - o industrie de care depind numeroase locuri de muncă în Pennsylvania, un stat-pivot pe care cei doi candidaţi şi-l dispută aprig.

MODIFICĂRI CLIMATICE

Născut în Pennsylvania, Joe Biden a repetat că nu intenţionează să interzică exploatarea gazelor de şist, ci doar să blocheze eliberarea unor noi permise pe terenuri care aparţin statului. Modificările climatice sunt ”o ameninţare existenţială la adresa omenirii”, a avertizat el. ”Avem obligaţia morală să ne ocupăm de acest lucru”.

ACORDUL DE LA PARIS

Fostul vicepreşedinte american s-a angajat ca, în cazul unei victorii la 3 noiembrie, Statele Unite să reintre cât mai rapid în cadrul Acordului de la Paris de luptă împotriva modificărilor climatice.

Donald Trump a retras Statele Unite din acord, apreciind că ţara este tratată în mod nedrept faţă de alte ţări mari poluatoare.”Uitaţi-vă cât de dezgustător este în China. Uitaţi-vă în Rusia, uitaţi-vă în India. este dezgustător. Aerul este dezgustător”, a denunţat locatarul Casei Albe.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.