Big Brother de Bahlui, tot în faza declaraţiilor: primarul reia tema camerelor de supraveghere
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Big Brother de Bahlui, tot în faza declaraţiilor: primarul reia tema camerelor de supraveghere

GALERIE
monitorizare trafic dubet
  • monitorizare trafic dubet
- +

Aproape 1.000 de camere de su­praveghere vor fi montate pe raza municipiului Iaşi. Primăria are în vedere locurile de joacă, parcurile publice şi instituţiile şcolare. 

Pro­iectarea sistemului a început în primăvara acestui an, contractul de aproape 72.000 lei fiind adjudecat de firma bucureşteană AM Project Design & Consulting. Primarul Mihai Chirica a precizat ieri că noul sistem de supraveghere, care va cuprinde cel puţin 892 de camere, va fi integrat cu restul camerelor video aflate acum la unele instituţii publice, o documentaţie în acest sens urmând a fi întocmită până în luna februarie 2018. „Sistemul va fi unul integrat care va aduna într-un singur loc tot ce înseamnă informaţie publică prin camere de supraveghere în spaţii publice: străzi, intersecţii, locuri de joacă pentru copii, şcoli şi alte instituţii de învăţământ“, a declarat primarul Chirica. Edilul a completat că, în urma inventarierii de lunile trecute, s-a constatat că inclusiv acum Iaşul este oraşul „cel mai bine echipat“ din punctul de vedere al sistemelor de supraveghere existente. „Avem o reţea extinsă de sute de camere video“, a spus primarul.
 
Sistemul integrat ar urma să fie gestionat printr-un dispecerat comun, dar care să aibă mai multe centre de supraveghere. Principalele instituţii implicate în gestionarea sistemului vor fi Poliţia Municipală şi Poliţia Locală. Primele camere video noi vor fi montate în aproape 100 de spaţii de joacă care fac obiectul unui program de modernizare aflat în implementare.
 
Primăria se chinuie din 2014 să monteze camere video
 
Înfiinţarea unui sistem de su­praveghere este o idee vehiculată de mai multe ori în ultimii ani. În 2014, Primăria a lansat o licitaţie pentru montarea de camere video la spaţiile de joacă, dar procedura a fost anulată pentru că s-au primit oferte neconforme. 
 
În iulie 2016, primarul anunţa un sistem de supraveghere cu aproape 800 de camere video în peste 320 de zone din oraş (parcuri, locuri de joacă, instituţii de învăţământ, precum şi la intrările şi ieşirile din oraş). Costurile erau estimate la peste trei milioane de lei. „Iaşul va deveni, în maximum doi ani, cel mai sigur oraş din România“, declara, la vremea respectivă, Mihai Chirica. Au trecut de atunci 16 luni, iar şeful oraşului spune acum că abia în februarie 2018 va fi finalizată proiectarea. 
 
De remarcat că, odată cu întocmirea proiectului tehnic, numărul camerelor video ar putea creşte. În prezent, pe raza oraşului, există peste 120 de camere video, jumătate dintre acestea fiind gestionate de Poliţia Locală, iar celelalte de către un centru de monito­rizare al traficului, care aparţine Primăriei şi se află la „Piramida lui Dubeţ“. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.