Big Brother pe străzile Iaşului. Primăria va cumpăra camere video de 55 milioane de lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Big Brother pe străzile Iaşului. Primăria va cumpăra camere video de 55 milioane de lei

GALERIE
camere video
  • camere video
- +

Primăria Iaşi vrea să cumpere sute de camere video cu 55 de milioane de lei, acestea urmând să fie amplasate în parcuri, pieţe aglomerate, spitale, şcoli şi zone de agrement. Autorităţile urmăresc reducerea infracţionalităţii şi a timpilor de intervenţie.

Reprezentanţii municipalităţii ieşene declară că 333 de adrese vor fi monitorizate permanent, în special parcurile, esplanadele, intrările şi ieşirile din oraş, spitalele, şcolile, grădiniţele, liceele, pieţele agroalimentare, parcurile de joacă pentru copii şi zonele de agrement. Propunerea urmează să fie discutată la şedinţa de luni a Consiliului Local.

Valoarea totală a investiţiei depăşeşte 54,6 milioane lei, iar sistemul de supraveghere ar urma să fie realizat în doi ani. Autoritările susţin că imaginile de pe camere vor fi arhivate pentru folosirea acestora ca mijloc de probaţiune. De asemenea, este nevoie de camere video pentru reducerea timpului de transmitere a evenimentelor. Prin intermediul reţelei de supraveghere, vor fi monitorizate permanent zonele publice pentru reducerea infracţionalităţii, obiectivele turistice, maşinile, etc.

Datorită sistemului de monitorizare video vor fi îmbunătăţiţi timpii de intervenţie în cazul sesizării unor incidente care perturbă ordinea publică, vor fi gestionate cu o mai mare uşurinţă situaţiile în care se constată acţiuni ilegale, vor fi identificate şi oprite din faze incipiente conflictele sociale şi prevenite situaţiile contravenţionale, iar identificarea persoanelor aflate în urmărire sau a celor care desfăşoară activităţi ilegale va fi mai rapidă.

Principala soluţie tehnică de realizare a investiţiei o reprezintă un sistem de supraveghere integrat digital, folosind camere video digitale si reţea de comunicaţii IP. Atât camerele video, cât si reţelele de comunicaţii vor fi instalate pe domeniul public. Centrul de tele-supraveghere pentru sistemul integrat propus va fi instalat într-o clădire aflată în proprietatea Primăriei Iaşi, spaţiul urmând să fie dezvoltat şi echipat corespunzător.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.