Big Brother se extinde în Iaşi: „Vă vom vedea şi ceasul de la mână“. Ce se întâmplă acum
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Big Brother se extinde în Iaşi: „Vă vom vedea şi ceasul de la mână“. Ce se întâmplă acum

GALERIE
camere video in iasi1
  • camere video in iasi1
- +

Big Brother se întoarce! Poliţia Locală va investi în noi camere video, mult mai performante faţă de cele existente în oraş. Primăria a alocat deja 80.000 de lei în contul Poliţiei Locale pentru a schimba sistemul existent şi a investi în noi camere video.

Conform municipalităţii, aproximativ 15 camere vor fi puse doar pe zona pietonalului Ştefan cel Mare. „Pe de o parte modernizează camerele, pentru că unele sunt montate acum 8 ani şi nu mai au rezoluţia care trebuie. Se vor pune camere performante, camere mobile, altele fixe, dar cu o rezoluţie maximă, să poţi vedea şi ceasul de la mână dacă e nevoie. Vor fi wireless, fără cablu. Se duce chiar până în Copou, unde au ei reţeaua, pe unde se vor extinde pas cu pas“, a spus viceprimarul Mihai Chirica. Poliţia Locală coordonează deja un sistem de supraveghere în care a investit acum câţiva ani. Dintr-un total de 71 de camere, doar 21 mai funcţionează acum, acestea fiind ori în intersecţiile mari, ori în punctele cu infracţionalitate ridicată.

Acestea se regăsesc pe şoseaua Naţională - la trecerea de pietoni spre piaţa Alexandru, pe bulevardul Nicolae Iorga - în zona spălătoriilor auto, la Comat, Podul de Piatră, la capăt Păcurari, la intersecţia dintre Moara de Foc cu Păcurariul, la Gară şi la Gara Internaţională. Restul sunt amplasate în Centrul Civic, mai exact la intersecţia între strada Palat şi Anastasie Panu, la Palatul Culturii - trecerea de pietoni spre Prefectură, pe pietonalul Ştefan cel Mare - una spre Palat şi cealaltă la intersecţia cu strada Colonel Langa, pe esplanada Cub, zona Raiffeisen, pe bulevardul Ştefan cel Mare, precum şi în Piaţa Unirii, în spatele Mitropoliei şi în zona blocurilor Tarom.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.