anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Bilanţ al proiectelor de formare profesională în şcolile ieşene

GALERIE
Farcas Genoveva ISJ
  • Farcas Genoveva ISJ
- +

Acestea au fost prezentate ieri, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Galei Proiectelor VET, eveniment organizat de ISJ.

Cea de-a IV-a ediţie a Galei Proiectelor VET a adus în atenţia profesorilor, directorilor de şcoli şi elevilor o serie de exemple de bune practici din şcolile ieşene, dar şi experienţele acumulate în cadrul mobilităţilor şi proiectelor de specializare profesională. Manifestarea a avut loc ieri, de la ora 12.30, la Colegiul de Artă „Octav Băncilă“. Scopul acestei gale organizate anual este acela de a creşte atractivitatea formării profesionale, dar şi de a face cât mai vi­zibile oportunităţile oferite de acest domeniu la nivel european.

În cadrul manifestării de ieri, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, alături de beneficiarii unor proiecte, au prezentat exemple de bună practică din sectorul VET (formare profesională), acumulate în perioada 1 septembrie 2019 - 1 noiembrie 2019 atât prin proiectele Erasmus+ VET, dar şi prin proiecte POCU, candidaturi Euroscola 2019, granturi SEE, ROSE şi învăţământ dual. Evenimentul s-a adresat cu precădere profesorilor din şcoli cu filiera tehnologică - profilul tehnic, precum şi din şcoli gimnaziale cu elevi interesaţi pentru continuarea studiilor în domeniul VET.

Evenimentul de ieri a debutat cu o prezentare realizată de inspectorul şcolar general Genoveva Farcaş. În cadrul întâlnirii au fost prezentate şapte Proiecte Erasmus+ VET, un proiect Euroscola, s-a vorbit despre experienţele din cadrul învăţământului dual, au fost prezentate şi două proiecte POCU, dar şi experienţele dobândite în cadrul unui proiect ROSE.

Gala proiectelor VET a fost demarată la nivel local încă din 2016, odată cu iniţierea de către comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă a evenimentului „Săptămâna europeană a competenţelor profesionale“. Pentru această gală, ISJ Iaşi a fost selectat printre cele 23 de instituţii europene premiate la European Vocational Skills Week 2019, eveniment organizat în octombrie la Helsinki.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.