BILANȚ DE PARLAMENTAR - Deputat Sorin Iacoban (PSD)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Comunicat de presă

BILANȚ DE PARLAMENTAR - Deputat Sorin Iacoban (PSD)

GALERIE
Iacoban
 • Iacoban
- +

Stimați ieșeni,

Este o datorie de onoare a fiecărui politician care ocupă funcții sau demnități publice ca, la finalul mandatului care i-a fost acordat de către alegători, să prezinte în fața opiniei publice principalele repere și, mai ales, rezultatele activității desfășurate în slujba comunității. 

Aleg această cale de comunicare directă cu Dumnevoastră, ieșenii, având încredere că veți evalua corect dacă am reușit sau nu să mă ridic la înălțimea încrederii cu care am fost investit.

Ca deputat aflat la primul mandat, am muncit într-un climat marcat de dificultăți economice generate de guvernarea PDL și de instabiitate politică. Ca bilanț general, activitatea mea de parlamentar poate fi rezumată astfel:

321 de luări de cuvânt (însumând peste 13 ore de dezbateri publice)

115 declarații publice

90 de propuneri legislative inițiate, din care 24 promulgate ca lege, iar 13 aflate la camera decizională sau la promulgare

195 de întrebări sau interpelări.

Conform Indicelui Agregat al Activității Parlamentare (IAP), mă aflu între primii 10 parlamentari din Camera Deputaților, pe locul 7 ca actvitate a parlamentarilor aflați la primul mandat și pe locul 4 în ceea ce privește legile adoptate. 

Dincolo de aspectul cantitativ, mă mândresc cu câteva realizări cu impact major în societatea noastră:

Declararea zilei de 24 ianuarie (Unirea Principatelor Române) ca sărbătoare națională și ca zi nelucrătoare

Introducerea, din 2014, a șahului ca disciplină de studiu în școală

Legea anti fumat

Legea voluntariatului

Noua Lege a Sportului

Propunerile legislative privind combaterea dependenței patologice de jocuri de noroc, inclusiv prin interzicerea accesului minorilor în spațiile respective, sau reglementarea jocurilor de noroc online nefiscalizate până în 2015

Desigur, activitatea unui parlamentar nu poate fi rezumată doar la aceste informații, însă reperele de mai sus creionează, cred, principalele rezultate ale unui mandat dificil și, cred, onorant.

În loc de concluzie, vă asigur că pe tot parcursul acestui mandat de parlamentar am acționat cu seriozitate și corectitudine și am fost motivat doar de responsabilitatea față de Dumnevoastră, ieșenii, ale căror nevoi și interese le-am pus mai presus de orice.

Cu respect,

Sorin Avram Iacoban

Deputat PSD de Iași

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Alexandru LĂZESCU

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Marea majoritate a jurnaliştilor români continuă să se închine la „icoanele” New York Times, Washington Post, CNN, The Guardian, nerealizând că acestea au deviat între timp semnificativ de la etica şi standardele tradiţionale ale jurnalismului.  

Filmuletul zilei

opinii

Atenţie la trend

Michael ASTNER

Atenţie la trend

În loc de motto: Jocurile minţii// cum mai reuşim noi/ să ne construim/ propriile capcane - cu cât mai sofisticate,/ cu atât mai durabilă/ propria închisoare.

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Autorul evocă o serie de detalii ale vieţii cotidiene a consătenilor săi în primii ani ai agriculturii comuniste.

Moartea, nebunia devenită banalitate

pr. Constantin STURZU

Moartea, nebunia devenită banalitate

Se vorbeşte prea mult în zilele noastre despre "numărul morţilor/ deceselor" şi prea puţin despre moartea însăşi. Accentul exclusiv şi obsesiv pus pe prima informaţie induce panica şi o tot sporeşte, cu efecte dintre cele mai devastatoare pe toate planurile existenţei noastre. 

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X