anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Advertorial

Bilanţul Guvernării PNL - USR - UDMR “O Românie intubată” (P)

GALERIE
vasile citea psd iasi
 • vasile citea psd iasi
- +

Se pare că cei care au instigat la scandal între tineri şi seniori, între bugetari şi angajaţi în sectorul privat, între medici şi pacienţi şi între cler şi credincioşi au eşuat lamentabil, cu un preţ uriaş plătit de noi toţi.

Trăim vremuri în care criza politică din România începe să ne sufoce.

Nu cu multe luni în urmă, de la “respectuoasele jilţuri” ale Palatului Cotroceni, un anume individ făcea o declaraţie publică cu totul iresponsabilă : Am învins pandemia!

Evident, populaţia României a reacţionat la această declaraţie şi procesul de vaccinare a fost stopat, s-a renunţat şi la măsurile de protecţie în spaţiul public, că doar de…întâiul diriguitor al ţării a făcut marele anunţ.

Acelaşi personaj “confuz” a invitat apoi românii la relaxare, dacă tot a fost învinsă pandemia, relaxare, dar nu oricum ci prin intermediul unor partide de golf, că doar preşedintele ţării nu putea promova oina românească ci un sport elitist preluat din exterior, ca să îşi dovedească, probabil, apartenenţa la gulerele albe mondiale.

Nu a contat nici criza de oxigen, nici criza de antivirale, nici nenorocirea care a venit în viaţa bolnavilor cronici refuzaţi de unităţile spitaliceşti că acelaşi voievod de la Cotroceni a demarat o campanie de promovare a serviciilor turistice tocmai la Piramide.

Între timp, într-o pauză de golf sau de safari, domnul preşedinte şi-a făcut timp să provoace şi o criză politică, scindând practic principalul partid aflat la guvernare, instigând şi la ruperea coaliţiei de guvernare. Și cum spectacolul nu era desăvârşit, a şi discreditat public doi oameni numindu-i în calitatea de candidat pentru functia de premier, deşi realitatea parlamentară impunea, poate, alegeri anticipate.

Am văzut tot felul de “tonomate” cotroceniste, în ultimele zile, care doresc să îşi justifice agenda, din nou, cu atacuri mârşave la adresa PSD. A fost Partidul Social Democrat în mijlocul acestor evenimente politice care, practic, au “ intubat” România?

Se aşteaptă intervenţia PSD pentru salvarea ţării dar nu primim nicio oferta concretă în acest sens. Partidul Social Democrat este capabil să salvaze, din nou, ţara din situaţia în care aceasta a ajuns dar nu necondiţionat şi în niciun caz cu frâna de mână trasă de la Cotroceni.

Stăm şi ne întrebăm, ce a câştigat România după aproape un an de coaliţie caracterizată prin incompetenţă şi mediocritate ?

Partidul Social Democrat îşi poate asuma salvarea ţării în baza unui program de guvernare foarte exact si cu obiective concrete. Epoca heirup-ismului politic este cazul să înceteze. Din păcate, formaţiunea politică ce a asigurat guvernarea catastrofală de până acum doreşte să rămână la guvernare şi din comportamentul domniilor lor se pare ca ar avea nevoie doar de susţinere parlamentară, adică de voturile PSD care să le legitimeze incompetenţa.

Este trist, dragi români, că aceşti indivizi încă mai cred că locul lor este în fruntea statului român. Cât dspre jucătorul de golf…îl lăsăm la judecata populară, cât de curând.

Vasile CÎTEA

Deputat de Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.