anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Advertorial

Birocrații “specialiști” din sistemul educațional, central și local, au adus haosul în școli (P)

GALERIE
sase
 • sase
- +

Proiectul “România Educată” se transformă din cauza lor în „România Eșuată”.

Ori de câte ori văd decizii eronate, care influențează negativ educația copiilor noștri, devin un critic dur la adresa decidenților.

1. E total incorectă eliminarea burselor de merit pentru elevii de clasa a V-a și anularea celor rurale pentru elevii de liceu care învață în altă localitate decât cea de domiciliu.

Ce vină au acești copii care au nevoie de sprijin pentru a-și făuri un viitor mai bun? În loc să  diminuăm, prin aceste decizii se adâncesc disparitățile dintre mediul rural și cel urban și, în plus, vor contribui la creșterea ratei abandonului școlar, deja prea ridicată.

2. Transportul elevilor este, deja de ceva vreme, din păcate, o nebuloasă pentru acești birocrați înțepeniți în birouri.  Pur și simplu, nu sunt în stare să implementeze un sistem corect, transparent și echilibrat de decontare a abonamentelor elevilor.

3.  Evaluările la toate materiile în primele două săptămâni, așa cum a stabilit ISJ Iași, sunt necesare și dorite de toți părinții și dascălii responsabili. Dar nu poți să iei o decizie care implică suplimentarea orelor de muncă ale profesorilor fără o consultare obiectivă și transparentă cu aceștia, astfel încât să ajungi la un sistem echilibrat între responsabilități, sarcini sporite și nivelul de remunerare, de recompensare.

În total, sunt aproximativ 30 de teste. Vor arăta cu siguranță, prin rezultate, nivelul de pregătire al elevilor și ar trebui să constituie o bază pentru profesori și părinți în organizarea într-un mod corect a procesului de învățământ.

Dar se ridică întrebarea: cât de bine vor fi corectate aceste teste și cât vor ajuta profesorii epuizați și nemulțumiți?

Domnule ministru, sunteți dator să faceți o mai corectă selecție a specialiștilor și e necesar să îi scoateți din sistemul educațional pe cei care produc decizii greșite!

Vasile TOMA

Deputat al Județului Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.