anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 08.08.2020

Bizar la Spitalul de Infecţioase Iaşi. Patru pacienţi vindecaţi s-au reîmbolnăvit de COVID 19

GALERIE
spital
  • spital
- +

Alţi 12 ieşeni au fost diagnosticaţi în ultimele 24 de ore cu infecţia cu noul coronavirus. Mai mulţi decât în ziua precedentă, şi doar şapte au fost declaraţi vindecaţi. De asemenea, în doar o singură zi au intrat în izolare la domiciliu pentru 14 zile 165 de ieşeni care fie că au intrat în contact cu persoane pozitive fie s-au întors din zone cu risc pandemic

. Un focar nou apărut este la societatea de creştere a puilor Fermador, unde trei angajaţi au fost confirmaţi cu COVID 19 şi alţi şapte au fost trimişi în izolare. Aglomeraţie mare este şi la Spitalul de Boli Infecţioase, unde pe lângă cei internaţi pentru prima dată cu această boală au apărut şi pacienţi la care boala a revenit. Doar opt locuri libere în saloanele de confirmaţi şi unul singur la Terapie Intensivă mai există în acest moment la spital. Alarmant este că, dintre pacienţii ajunşi în stare critică, la majoritatea e vorba despre o evoluţie a bolii. La fel de alarmant este şi faptul că au apărut pacienţi la care boala s-a “redeşteptat”, adică au fost externaţi ca fiind vindecaţi, şi reinternaţi după ce rezultatul la testare a ieşit pozitiv. “Infecţia cu noul coronavirus aproape în fiecare zi ne arată noi faţete. Şi noi ne punem noi întrebări. Credem că putem vorbi despre recăderi în cazul infecţiei cu SARS CoV2. La Spitalul de Boli Infecţioase, există în acest moment patru pacienţi care pot fi etichetaţi drept recăderi. Spun asta pentru că au fost declaraţi vindecaţi având două teste negative la interval de 24 de ore şi, ulterior, la testare, au apărut pozitivi. Unii au fost simptomatici, alţii au fost asimptomatici. Am observat că, în general, organismele imunodeprimate pot prezenta forme simptomatice de boală. Colega noastră, şefa secţiei de la Suceava, a avut o astfel de recădere, dar din fericire e vorba despre o formă a bolii care nu pune probleme deosebite”, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Infecţioniştii pun recăderea pe seama cantităţii de anticorpi apăruţi după boală. “După cum se observă, nu toate organismele reuşesc să elimine virusul pentru că, probabil, nu toate organismele pot produce o cantitate de anticorpi suficientă şi nici în timp util astfel încât să poată să ducă la eliminarea virusului. Ne-am mai întâlnit cu astfel de situaţii în cazul hepatitei B, a afirmat Carmen Dorobăţ. De aceea, a adăugat Carmen Dorobăţ, este necesară monitorizarea tuturor pacienţilor cu COVID 19 după externare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dar la Primărie când se ajunge?

Ionuț BENEA

Dar la Primărie când se ajunge?

Arestarea lui Cristin Zămosteanu este doar vârful unui aisberg pe care procurorii trebuie să-l arate la adevărata sa dimensiune.

Filmuletul zilei

opinii

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

Inventica

Neculai SEGHEDIN

Inventica

În anul 1983 eram în Munţii Orăştiei, la Sarmisegetuza Ulpia Traiana. Am intrat în magazinul sătesc, care era „cu de toate”, unde am găsit o carte care m-a fascinat de cum am deschis-o: „Inventica” de Pierre Verone, Editura Albatros, Colecţia Lyceum. Să cumperi cărţi atunci când urci pe munte cu rucsacul în spate, recunosc, nu atestă o inteligenţă prea grozavă, ba dimpotrivă, mai ales atunci când nu eşti chiar o forţă a naturii...

Geopolitrucuri

Nicolae CREŢU

Geopolitrucuri

Aproape că nu e zi care să treacă fără vreo ştire, comentarii şi dezbateri (o vocabulă, aceasta din urmă, mai puţin compromisă decât mulţimea de „talk-show”-uri în care nu numai că nu se dezbate nimic, dar domneşte o „armonie” adormitoare, între eternii lor „abonaţi”, mereu aceiaşi şi tare temători de polemos) gata să citeze ierarhii, rating-uri pe scala cărora România (deci noi, românii) se situează foarte jos. 

pulspulspuls

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Caricatura zilei

Degustare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.