Black Friday 2020: românii au aşteptat reducerea numărului de infectări!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Black Friday 2020: românii au aşteptat reducerea numărului de infectări!

GALERIE
net
  • net
- +

În perioada asta românii devin mai americani decât americanii, care au, în principiu, o singură zi de Black Friday (a patra zi de vineri a lunii noiembrie - 27, în acest an), spre deosebire de noi, care am transformat ziua în săptămâni. 

S-au înmulţit zilele de Black Friday ca şoarecii, ştiut fiind faptul că românilor le place să cumpere deşi nu au bani de cheltuială; prima a fost ziua de ieri, vineri, 13:

                                                        *         *         *

* Mai mulţi tineri cu vederi sexomarxiste, care folosesc un limbaj corect din punct de vedere politic până şi la closet, au lansat mişcarea de protest "Black Friday Matters!", cu hashtag în faţă; câţiva dintre ei au cerut ca ziua să nu se mai numească "Vinerea Neagră", ci "Vinerea Afro-americană"! / * Marcel Pilaf şi-a comandat ieri un televizor nou, "redus cu 50 la sută", după cum scria pe site, şi a plecat să-l ridice personal din magazin; acasă, după ce l-a scos din cutie, a observat că avea diagonala de două ori mai mică, redusă cu 50 la sută. Se bănuieşte că televizorul "redus cu 90 la sută" de pe acelaşi site e o tabletă mică. / * Un magazin de cartier a anunţat mari reduceri de preţuri şi mulţi cetăţeni au comandat peşte proaspăt, de patru ori mai ieftin; patronul a anunţat că, deoarece firmele de curierat au multe comenzi, cumpărătorii vor primi acasă peştele proaspăt de-abia după două săptămâni. / * Şi proprietarul terasei "La covidul cu mască" a anunţat ieri reduceri, motiv pentru care clienţii s-au înghesuit, în ciuda frigului; ei regretă, fiindcă reducerile au fost altfel decât speraseră: halbele de jumătate aveau doar 400 de mililitri, sferturile de vin erau de 200, iar în paharele de o sută se aflau 80. Nu se ştie cât ar fi avut una mică, deoarece nimeni din cartier n-a cerut vreodată atât de puţin. / * Pe fondul pandemiei şi al campaniei electorale care tocmai se desfăşoară, sătenii din mai multe localităţi au hotărât, de Black Friday, să-şi vândă voturile mai ieftin cu până la 50 la sută; ei spun că acceptă jumătate de salam, doar o cană de ulei şi o singură cizmă de cauciuc. / * Fiindu-i teamă să nu se închidă şi terasa, ultima redută, patronul bufetului din Machitori a anunţat încă de alaltăieri că de Black Friday, începând cu 6 dimineaţa, vinde toată marfa la jumătate de preţ; am aflat că la 6.04 nu mai exista strop pe rafturi, iar câţiva săteni întârziaţi au golit sticla cu dezinfectant pentru mâini, chiar şi găleata cu clor!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.