Blăjuţ: „Dacă mai iubiţi Iaşul, presaţi Guvernul să-şi respecte promisiunile!“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un apel în favoarea autostrăzii Iaşi-Tg. Mureş adresat parlamentarilor PSD

Blăjuţ: „Dacă mai iubiţi Iaşul, presaţi Guvernul să-şi respecte promisiunile!“

GALERIE
Viorel Blajut
  • Viorel Blajut
- +

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a recunoscut că izolarea Moldovei va aduce grave probleme sociale.

Deputatul independent Viorel Blăjuţ (foto) a adresat un apel parlamentarilor PSD din Iaşi de a nu renunţa la proiectul unei autostrăzi Iaşi - Tg. Mureş. În opinia lui Blă­juţ, faptul că ministrul Transpor­tu­rilor, Ioan Rus, a recunoscut că izolarea Moldovei va aduce probleme sociale arată cât de vital este acest proiect. Cu toate acestea, în cel mai recent Master Plan general de transport al României, autostrada a fost înlocuită cu un drum expres, care nu se ştie exact când va fi construit.

„Recent, într-o declaraţie de presă făcută la Cluj-Napoca, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a recunoscut un lucru extrem de important şi de grav deopotrivă. Potrivit oficialului guvernamental, Moldova trebuie legată prin au­tostrăzi de Transilvania, altfel vor fi probleme sociale! Lăsate tot mai izolate, judeţele din estul României vor deveni din ce în ce mai sărace în comparaţie cu restul ţării. Iar de aici ar rezulta un cor­tegiu de efecte negative: infracţio­na­litate, emigraţie masivă, revolte sociale etc. Interesant este faptul că domnul Rus a subliniat că le­gă­turile dintre cele două mari regiuni ale României ar trebui realizate prin două autostrăzi: Braşov - Bacău şi Iaşi -Tg. Mureş. Ciudat este că declaraţia ministrului pe­sedist a venit la puţin timp după ce Master Planul general de transport al României nu pomeneşte des­pre autostrada Iaşi - Tg. Mu­reş, dar vorbeşte de un drum ex­pres despre care nu ştim exact când va fi construit! Sunt convins că acest Master Plan compromite şansele Moldovei de a se dezvolta. De aceea, adresez un apel parlamentarilor PSD din Iaşi de a nu renunţa la proiectul unei auto­străzi Iaşi - Tg. Mureş. Mai ales că acest proiect a fost una dintre marile promisiuni ale USL din 2012 şi ale PSD, după ruperea USL! Dacă mai iubiţi Iaşul, pre­saţi-i pe guvernanţi să-şi respecte promisiunile făcute ieşenilor!“, ne-a declarat Viorel Blăjuţ.

Master Planul general de transport al României, care cuprinde toate intervenţiile în infrastructură pentru 2014-2030 şi care abondonează foarte multe proiecte asumate de PSD, se află încă în dezbatere pu­blică. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opţiuni

Cătălin ONOFREI

Opţiuni

Urmează o perioadă plină de umor.

Filmuletul zilei

opinii

Femei tunate

Briscan ZARA

Femei tunate

Se pune o presiune culturală tot mai mare din partea societăţii moderne plictisite de ceea ce este natural, normal, pentru perfecţionarea continuă a aspectului fizic. Fetele/ femeile petrec din ce în ce mai mult timp în faţa oglinzii pentru a-şi acoperi defectele (de cele mai multe ori unice şi fermecătoare) pentru a arăta cât mai asemănător cu personajele din desene animate, pentru a fi, cu alte cuvinte, toate la fel!

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Big Data înseamnă procesare, analiză şi predicţie având la dispoziţie capacităţi imense de stocare a datelor din mediul digital. Aceste date sunt frecvent descrise de o componentă a informaticii numită Artificial Intelligence - AI (inteligenţă artificială), mai exact de un domeniu al AI numit „învăţare automatizată” care, mai pe înţelesul tuturor, înseamnă matematică aplicată în procesarea unui volum mare de date pentru a obţine probabilităţi. 

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Mihai DORIN

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Avem fireşti aşteptări ca într-un partid tinerii să fie o alternativă la mentalitatea şi năravurile generaţiei vechi. Aşa ar fi normal într-o ţară în care clasa politică şi-ar propune să fie în serviciul public cu responsabilitate, maturitate şi patriotism. Din nefericire, sursele şi resursele reclamate de o asemenea conduită, lipsesc aproape cu desăvârşire. 

pulspulspuls

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele, din străfundul sufletului, cică se tot aud de sâmbătă seară încoace prin zona lui dom’ Costel şi a apropiaţilor acestuia, stimaţi telespectatori.

Caricatura zilei

Turnee golf

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.