Blăjuț: Ieșeni, nu vă jucați cu focul! Nu-l lăsați pe Mihai Chirica să distrugă transportul în comun!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Blăjuț: Ieșeni, nu vă jucați cu focul! Nu-l lăsați pe Mihai Chirica să distrugă transportul în comun!

GALERIE
12924483_1104566442940796_2369213641692966442_ndownload
  • 12924483_1104566442940796_2369213641692966442_n
  • download
- +

Încă un vehicul al regiei de transport în comun din Iași a luat foc în trafic, fiind necesară  intervenția pompierilor pentru stingerea flăcărilor. De data aceasta, a fost vorba de un autobuz din lotul celor care, cu câțiva ani în urmă, erau cumpărate de primarul Gheorghe Nichita și viceprimarul Mihai Chirica.  

Deși atunci au fost prezentate ieșenilor ca niște vehicule moderne, demne de o capitală regională, acestea au pus permanent viața  oamenilor în pericol. Din fericire, pentru că autobuzul circula aproape gol, puținii călători au reușit să se salveze din calea flăcărilor. Dar ce s-ar fi întâmplat dacă incendiul izbucnea la o oră de vârf, domnule viceprimar cu atribuții de primar?

Acest incident, apărut după o serie de evenimente similare, demonstrează din nou  situația deosebit  de gravă  în care a ajuns regia de transport public sub mandatul Nichita-Chirica. Declarată în faliment din cauza datoriilor acumulate în ultimii ani, RATP vrea să renască sub o altă formă,  dar cu aceleași  defecte.  Sub Nichita și Chirica, principalul scop al regiei a fost unul electoral, Primăria oferind zeci de mii de gratuități pe care a ”uitat” să le mai acopere de  la buget.  De aici a și rezultat falimentul regiei. O dovadă în plus a faptului că Nichita și Chirica nu s-au gândit la călători, ci la propriile interese, reiese și din condițiile mizerabile pe care trebuie să le îndure ieșenii când sunt obligați să circule cu mijloacele de transport ale regiei.  Vara te sufoci din cauza căldurii, iarna îngheți din cauza frigului!

Condiție a unui trai civilizat într-un oraș civilizat, transportul în comun din Iași a ajuns în ultimii ani doar subiectul  unor  reportaje  negative din presa  națională. Deși încearcă să ascundă gunoiul sub preș până vor trece alegerile locale, actuala administrație a municipiului, condusă de viceprimarul cu atribuții de primar  Mihai Chirica, a arătat tuturor ieșenilor că nu are nicio strategie  de modernizare a transportului  public. 

Ieșeni, nu vă jucați cu focul! Nu-l lăsați pe Mihai Chirica să distrugă transportul în comun!

Salvează Iașul!

Votează pentru o Viaţă Bună! Votează Viorel Blăjuţ!

 

Realizat si publicat de SC Grupul de Presa Medianet SRL la comanda lui Blajut Viorel - Ionel, cod CUI AEP 24160762​

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.