anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Blăjuț: Ieșeni, nu vă jucați cu focul! Nu-l lăsați pe Mihai Chirica să distrugă transportul în comun!

GALERIE
12924483_1104566442940796_2369213641692966442_ndownload
 • 12924483_1104566442940796_2369213641692966442_n
 • download
- +

Încă un vehicul al regiei de transport în comun din Iași a luat foc în trafic, fiind necesară  intervenția pompierilor pentru stingerea flăcărilor. De data aceasta, a fost vorba de un autobuz din lotul celor care, cu câțiva ani în urmă, erau cumpărate de primarul Gheorghe Nichita și viceprimarul Mihai Chirica.  

Deși atunci au fost prezentate ieșenilor ca niște vehicule moderne, demne de o capitală regională, acestea au pus permanent viața  oamenilor în pericol. Din fericire, pentru că autobuzul circula aproape gol, puținii călători au reușit să se salveze din calea flăcărilor. Dar ce s-ar fi întâmplat dacă incendiul izbucnea la o oră de vârf, domnule viceprimar cu atribuții de primar?

Acest incident, apărut după o serie de evenimente similare, demonstrează din nou  situația deosebit  de gravă  în care a ajuns regia de transport public sub mandatul Nichita-Chirica. Declarată în faliment din cauza datoriilor acumulate în ultimii ani, RATP vrea să renască sub o altă formă,  dar cu aceleași  defecte.  Sub Nichita și Chirica, principalul scop al regiei a fost unul electoral, Primăria oferind zeci de mii de gratuități pe care a ”uitat” să le mai acopere de  la buget.  De aici a și rezultat falimentul regiei. O dovadă în plus a faptului că Nichita și Chirica nu s-au gândit la călători, ci la propriile interese, reiese și din condițiile mizerabile pe care trebuie să le îndure ieșenii când sunt obligați să circule cu mijloacele de transport ale regiei.  Vara te sufoci din cauza căldurii, iarna îngheți din cauza frigului!

Condiție a unui trai civilizat într-un oraș civilizat, transportul în comun din Iași a ajuns în ultimii ani doar subiectul  unor  reportaje  negative din presa  națională. Deși încearcă să ascundă gunoiul sub preș până vor trece alegerile locale, actuala administrație a municipiului, condusă de viceprimarul cu atribuții de primar  Mihai Chirica, a arătat tuturor ieșenilor că nu are nicio strategie  de modernizare a transportului  public. 

Ieșeni, nu vă jucați cu focul! Nu-l lăsați pe Mihai Chirica să distrugă transportul în comun!

Salvează Iașul!

Votează pentru o Viaţă Bună! Votează Viorel Blăjuţ!

 

Realizat si publicat de SC Grupul de Presa Medianet SRL la comanda lui Blajut Viorel - Ionel, cod CUI AEP 24160762​

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.