Blat liberal. Nevasta vicelui de la judeţ, detaşată pe ochi frumoşi la Palatul Culturii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Blat liberal. Nevasta vicelui de la judeţ, detaşată pe ochi frumoşi la Palatul Culturii

GALERIE
angajare
  • angajare
- +

Soţia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, cuplu care îl are drept naş pe preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, a ajuns muzeograf la Palatul Culturii, după o rocadă care pune multe semne de întrebare.

Mai exact, potrivit surselor Ziarului de Iaşi, Luminiţa Afloarei, soţia lui Sorin Afloarei, a fost mai întâi angajată, la finalul anului trecut, la Consiliul Judeţean, pe un post administrativ. Aceasta nu a apucat însă să facă nici măcar o zi de muncă la noul serviciu, că a şi fost detaşată pe postul de muzeograf la Palatul Culturii. Ceea ce pune multe semne de întrebare este faptul că, la bază, Luminiţa Afloarei are drept specializare arta, iar postul pe care a ajuns în prezent este chiar muzeograf la Muzeul de Artă din cadrul Palatului Culturii. Prin urmare, putem trage concluzia că angajarea la Consiliul Judeţean nu a fost decât o modalitate prin care soţia vicepreşedintelui Sorin Alfoarei să fie „paraşutată” mai apoi pe un post călduţ.

Un alt semn de întrebare este legat de postul pe care Luminiţa Afloarei a fost angajată la Consiliul Judeţean, instituţia neavând în organigramă vreun post de muzeograf. Scăparea vine însă de la Codul Muncii, care spune că „detaşarea” poate fi făcută „în mod excepţional” şi în cazul în care „felul muncii” se modifică. O altă prezenţă a PNL la Palatul Culturii este cea a lui Carmil Chelaru, preşedintele PNL Tineret din Iaşi, care a fost şi el angajat aproape prin aceeaşi metodă.

Lăcrămioara Stratulat nici usturoi nu a mancat, nici gura ii miroase

Ziarul de Iaşi a adresat în cursul zilei de ieri o serie de întrebări legate de detaşarea Luminiţei Afloarei, pe cale oficială, Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, răspunsuri care nu au venit însă până la ora publicării acestui articol.

Lăcrămioara Stratulat ar fi precizat în urma unor informatii pe aceeaşi temă apărute în publicaţia „7 Iaşi” faptul că „1. Posturile pe care au fost angajate persoanele respective sunt de muzeograf debutant ( personal contractual). 2. Durata contractelor de muncă au fost încheiate pe perioadă determinată ( 6 luni). 3. Modalitatea de angajare este detaşare conform prevederilor art. 45-47  ale Legii 53/2003, cu modificările ulterioare. Persoanele detaşate provin cf legii din instituţii de stat, respectiv CJ şi Parlamentul României –  Camera Deputaţilor, de pe posturi contractuale. 4. In ultimii ani, persoanele în cauză au făcut voluntariat în cadrul instituţiei noastre şi au participat la diverse activităţi organizate de instituţie 5. CMNM se confruntă cu o lipsă acută de personal, prin urmare detaşarea şi/sau transferul unor persoane care corespund posturilor este absolut necesară. În acest sens, avem stingentă nevoie de următoarea categorie de personal: casier, inginer grad IA, conservator grad IA (biolog), pompier,  posturi a căror ocupare ar fi absolut necesară, chiar pe perioadă determinată (transfer / detaşare) pentru o funcţionare normală a instituţiei. Toate posturile enumerate mai sus (inclusiv cele 2 posturi de muzeograf debutant) se regasesc in Statul de functiuni si Organigrama institutiei. Datorita starii de alerta ele au fost blocate, singura modalitate de ocupare fiind prin transfer sau detasare pe o perioada determinata. In prezent, de exemplu, la Muzeul de arta, sunt trei muzeografi (din 4) in carantina”, a precizat Lăcrămioara Stratulat pentru publicaţia citată.

Luminiţa Afloarei, conform unei simple căutări de internet, figurează ca deţinătoarea unei firme care vinde flori. Art Quarella Flowers SRL are drept obiect comercializarea cu amănuntul şi chiar are automate de comercializare a florilor la Aeroportul din Iaşi. Totodată, Luminiţa Afloarei este artist plastic, absolventă a Universităţii Naţionale de Artă „George Enescu” din Iaşi, studii de licenţă, fiind în prezent masterandă la aceeaşi instituţie.

Carmil Chelaru, o altă angajare la Palatul Culturii care pune multe semne de întrebare, tot pe filiera PNL, este preşedintele PNL Tineret. Acesta ar fi ajuns la Palatul Culturii în prezent tot prin detaşare, însă în cazul acestuia se poate spune că ar fi avut cel puţin planul să urmeze o carieră în lumea culturală. Carmil Chelaru ar fi susţinut, conform datelor publicate pe umcultura.ro, la finalul anului trecut, un concurs pentru un post de documentarist în cadrul unui proiect care îşi avea activitatea la Complexul Muzeal Naţional Moldova. Carmil Chelaru obţinuse, cu un punctaj de 92,33 la proba scrisă şi 81,67 la interviu, un post de documentarist cu studii medii. În prezent, conform răspunsul Complexului Muzeal Naţional „Moldova”, acesta ocupă un post de muzeograf debutant.  Foto: sotii Afloarei si Lacramioara Stratulat

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.