Blestemul puilor mai pune la pământ o firmă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Blestemul puilor mai pune la pământ o firmă

GALERIE
pui avicola-tg frumos_14
  • pui avicola-tg frumos_14
- +

Toate societăţile care au închiriat hale de la societatea Avicola, deţinută de Gigi Becali, şi le-au utilizat pentru creşterea puilor au intrat în insolvenţă.

 

Blestemul puilor de Avicola mai face încă o victimă după falimentele firmelor lui Becali şi a basarabenilor Serghei şi Tatiana Demidov, care au crescut pui în halele din Târgu Frumos. Societatea Ferma Nr 1 Bivolari, care a închiriat, de asemenea, hale de la Avicola pentru a creşte pui, a intrat în insolvenţă la propria cerere. „În motivarea cererii sale, debitoarea a arătat că starea financiară a societăţii se caracterizează prin insuficienţa fondurilor băneşti exigibile. Datoriile societăţii sunt de 23.523.097,89 lei. Solicită deschiderea procedurii generale a insolvenţei şi îşi exprimă intenţia de a propune un plan de reorganizare, apreciind că societatea are resursele necesare pentru redresarea activităţii”, potrivit sentinţei de aprobare a cererii de intrare în insolvenţă. Din acelaşi document reiese că în această cauză au mai depus cereri de intrare în insolvenţă şi societatea Viva Feed din Buhuşi, societate deţinută de proprietarul Ferma nr 1 Bivolari Mihail Lupu, şi Banca Transilvania.

Înfiinţată în 2011 la Târgu Frumos, societatea ieşeană a avut venituri consistente de pe urma puilor crescuţi în halele Avicola, recordul fiind stabilit în 2012 când s-a înregistrat o cifră de afaceri de 86,9 milioane lei şi un profit de 423.000 lei cu 50 de angajaţi. În 2014, cifra de afaceri a scăzut până la 47,2 milioane lei, iar profitul la 112.000 lei, în condiţiile în care în firmă au lucrat peste 80 de angajaţi. După ce societatea Avicola a intrat în faliment, o parte din hale a ajuns la afaceriştii basarabeni Serghei şi Tatiana Demidov care creşteau pui în Bivolari prin firma Makler Plus. Şi această companie, care avea venituri modeste la Bivolari, a explodat în afaceri odată cu sosirea la Târgu Frumos. De la afaceri de 1-2 milioane lei, societatea avea să înregistreze în perioada 2012 – 2014 cifre de afaceri de 60 – 74 milioane lei, profitul maxim fiind atins în 2013, peste 230.000 lei, când în companie au lucrat 500 de angajaţi.

În 2014, firma a avut o cifră de afaceri de 74 milioane lei, însă cheltuielile foarte mari au făcut ca rezultatul financiar anual să fie unul negativ, cu pierderi de 19 milioane lei, falimentul fiind inevitabil. Potrivit tabelului de creanţe, soţii Demidov au de restituit creditorilor 20 milioane lei. Mai gravă este situaţia societăţii Avicola, firma omului de afaceri George Becali având de restituit creditorilor 69 milioane lei în urma lichidării firmei.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.