Bloc operator nou, la standarde europene, la Spitalul "Parhon". Sunt patru săli de operații
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 20.01.2021

Bloc operator nou, la standarde europene, la Spitalul "Parhon". Sunt patru săli de operații

GALERIE
bloc operator nou4
  • bloc operator nou4
- +

De la începutul acestui an, la Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon" a fost dat în folosinţă un bloc operator complet nou, construit de la zero şi dotat la standarde europene. Acesta este format din patru săli de operaţie, dintre care două pentru intervenţii endoscopice şi două pentru transplanturi renale, dar şi pentru intervenţii chirurgicale complexe. 

"Spaţiul este complet nou, nu este doar o îmbunătăţire a fostului bloc operator. Pe lângă cele patru săli de operaţie, există şi trei spaţii de evaluare pre-operatorie şi două spaţii post-operatorii. De asemenea, partea de sterilizare este gândită în aşa fel încât să nu existe intersectări de circuite, este dedicată doar blocului operator", a precizat conf. dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Investiţia pentru blocul operator a fost de aproximativ 5,6 milioane de lei şi face parte dintr-o investiţie mai amplă de 10,8 milioane lei, fondurile fiind asigurate de Primăria Municipiului Iaşi. În aceeaşi alocare de fonduri este inclusă renovarea completă a Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă şi reabilitarea Compartimentului de Transplant care va fi finalizată în primele zile ale lunii februarie. "Cele trei structuri medicale reprezintă inima spitalului, este important ca acestea să fie amenajate şi dotate corespunzător. Datorită modului în care este realizat şi amplasat, noul bloc operator este un spaţiu care asigură siguranţă suplimentară din punct de vedere epidemiologic, condiţii îmbunătăţite de muncă pentru personalul medical, creşte siguranţa actului chirurgical şi medical precum şi gradul de satisfacţie al pacienţilor", a declarat ec. Bogdan Cojocaru, managerul unităţii medicale.

În fostul bloc operator ultimele investiţii majore au fost realizate în anul 2005. Primele intervenţii chirurgicale au fost realizate deja, medicii spunând că activitatea a continuat fără întrerupere acest lucru fiind posibil datorită faptului că blocul operator nou este amplasat într-un alt corp de clădire. "La începutul acestui an am început să operăm în noul bloc operator, a fost ca un cadou de sărbători, ne bucurăm foarte mult, mai ales că este realizat conform ultimelor standarde. Perioada aceasta de sărbători a permis transferul fluid între cele două spaţii, activitatea chirurgicală nu a fost întreruptă, am funcţionat continuu. Sperăm ca în noul an să putem opera mai mult", a explicat dr. Adelina Miron, medic primar urolog şi coordonator al Blocului Operator.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Acord controversat, moment controversat

Lucian DÎRDALA

Acord controversat, moment controversat

Am avut parte de o dovadă elocventă a modului în care guvernul de la Berlin exercită leadership-ul politic în Uniunea Europeană: atent să inspire acţiunea Comisiei, priceput să creeze coaliţii de sprijin largi, capabil să ofere justificări pragmatice şi, mai ales, mereu atent să nu perturbe liniştea unui cadru instituţional comunitar atât de favorabil pentru companiile germane capabile de expansiune.

Filmuletul zilei

opinii

Un măscărici toxic

Florin CÎNTIC

Un măscărici toxic

Una dintre marile probleme ale Evului Media în care trăim o reprezintă idolii de carton. De regulă caraghioşi, dar, câteodată, toxici. Donald Trump va rămâne neîndoielnic în istorie, însă nu cum ar fi dorit.

Politrucii vechi și politicienii noi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Politrucii vechi și politicienii noi

(reflecţii în urma unei audienţe)

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Alex VASILIU

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Anii frumoşi, mulţi, încărcaţi pentru Viorica Cortez de succese pe cele mai prestigioase scene ale lumii, ar putea fi ilustraţi numai prin reproducerea, chiar fragmentară, a listelor cu teatrele, partenerii, dirijorii cu care a realizat spectacole şi concerte, ale revistelor şi ziarelor ce au adăpostit cronici laudative. Lectura documentelor impresionează. Fotografiile înfăţişând-o în roluri diferite, alături de stele ale scenei lirice, stârnesc admiraţia.

pulspulspuls

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Tergiversările în desemnarea celui de-al doilea vice, dar şi întârzierile în găsirea unei majorităţi care să-i sprijine viziunile edilitare şi nu numai, auzim că ar fi creat mare nervozitate în ultima perioadă în rândul şmenarilor imobiliari care, fiecare după posibilităţi ori interes, au pus umărul sau teşchereaua la dispoziţie pentru realegerea premarelui lor. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.