Blocul construit pe restaurantul Familial, în prag de demolare. Sentință a judecătorilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Blocul construit pe restaurantul Familial, în prag de demolare. Sentință a judecătorilor

GALERIE
extindere, restaurant, familial
  • extindere, restaurant, familial
- +

Blocul a cărui construcție a început deasupra vechiului restaurant „Familial” ar putea fi demolat. Tribunalul a admis cererea înaintată de Instituția Prefectului și a constatat nulitatea absolută a autorizației de construire emisă de Primărie în 2019. 

Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în următoarele 15 zile. Dacă recursul va fi respins, s-ar putea ajunge la desființarea completă a construcției.

În 2018, SC Familial SA, a demarat procedurile de extindere a restaurantului. Municipalitatea a emis certificatul de urbanism, deşi din actele depuse la dosar lipsea acordul vecinilor şi acceptul Poliţiei Rutiere. Ulterior, în 2019, Primăria a eliberat o autorizaţie pentru "amplasare firmă luminoasă şi extindere spaţiu comercial existent".

Extinderea era prevăzută să fie făcută pe verticală, de la o clădire cu un singur nivel, restaurantul urmând să devină un bloc de locuinţe cu 2 etaje, fără parcare şi construit la doar 2 metri de ferestrele blocului din imediata apropiere. Noua construcţie a atras protestele energice ale locuitorilor din zonă, cărora blocul le acoperea vederea spre bulevard şi luminozitatea. Locatarii au făcut plângeri către Primărie, Inspectoratul Poliţiei Judeţene şi Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Mai multe informații, AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.