Blocul de la „Familial“ lipit de celelalte imobile, în pericol de demolare. Hotărârea judecătorilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Blocul de la „Familial“ lipit de celelalte imobile, în pericol de demolare. Hotărârea judecătorilor

GALERIE
bloc Familial Iasi autorizatie anulata
  • bloc Familial Iasi autorizatie anulata
- +

Instanţa, sesizată de Prefectură, a decis că acea construcţie este ilegală. Construcţia era ridicată fără acceptul vecinilor, care urmau să aibă un nou bloc la doar 2 metri de ferestrele lor.

Blocul construit de un dezvoltator ieşean deasupra restaurantului Familial din Alexandru cel Bun ar putea să dispară de pe harta Iaşului. Tribunalul a admis cererea prin care Instituţia Prefectului solicita constatarea nulităţii absolute a autorizaţiei emise de Primărie în urmă cu doi ani pentru „amplasare firmă luminoasă şi extindere spaţiu comercial existent“. Dacă recursul ce va fi probabil înaintat de constructor va fi respins de Curtea de Apel, acest lucru ar putea reprezenta primul pas spre demolarea construcţiei.

Certificatul de urbanism a fost eliberat de Primărie fără ca vecinii să-şi fi dat acceptul pentru lucrare. Acesta era cu atât mai necesar cu cât viitorul bloc cu două etaje ar fi fost construit la doar 2 metri de ferestrele blocului din imediata apropiere. În plus, nu erau prevăzute locuri de parcare pentru noua construcţie, din dosar lipsind şi acordul Poliţiei Rutiere. În urma protestelor locatarilor din zonă, Inspectoratul de Stat în Construcţii a dispus vara trecută sistarea lucrărilor, propunând anularea autorizaţiei.

Acţiunea înaintată de Prefectură în acest sens a fost înregistrată pe rolul Tribunalului în august anul trecut, dar în februarie magistraţii au constatat că firma SC Familial Restaurant SA era deja radiată şi au dispus introducerea în cauză a beneficiarului actual al autorizaţiei, Sebastian Corneliu Hitruc. După încă trei termene de judecată, a fost emisă şi sentinţa. Aceasta mai poate fi atacată prin recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.

Cititi si: Extinderea cu scandal de la Familial: juriştii Prefecturii s-au luat de gât cu o firmă radiată

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.