anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Blocuri cu 20 de etaje pe bulevardul Primăverii

GALERIE
blocuri 20 de etaje
 • blocuri 20 de etaje
- +

Planul de urbanism al acestora, alături de alte circa 40 de proiecte, se va afla azi pe masa consilierilor locali întruniţi în şedinţă. Ce alte chestiuni importante se vor mai dezbate?

 

Aleşii locali se reunesc astăzi în şedinţă ca să cadă de acord asupra a peste 40 de proiecte de hotărâre. Printre acestea se numără bugetele societăţilor Salubris (111,6 milioane - venituri, respectiv 108,9 milioane de lei - cheltuieli, din care 58,5 milioane sunt cheltuieli de personal), Servicii Publice (60 de milioane - venituri totale, respectiv 57,7 milioane de lei - cheltuieli, din care 36,4 milioane de lei sunt cheltuielile cu personalul), Tehnopolis (1,3 milioane de lei), Citadin (54 de milioane de lei venituri, respectiv 53 de milioane, cheltuieli, din care 19 milioane de lei pentru personal), Ecopiaţa (8,4 milioane, din care 3,93 de milioane sunt cheltuieli de personal), Termo-Service (41 de milioane - din care 36,8 milioane de lei merg la cheltuielile de personal) şi CTP (179,2 milioane de lei).

Dintre proiectele de hotărâre prin care sunt aprobaţi indicatori tehnico economici pentru diverse investiţii, cel mai important se referă la modernizarea Depoului Dacia - pentru tramvaie, troleibuze şi autobuze electrice. Valoarea totală estimată a proiectului este de 196,8 milioane de lei, dar Primăria Iaşi caută încă sursele de finanţare. Termenul de execuţie al proiectului va fi de 28 de luni. La secţiunea planuri de urbanism, sunt menţionate blocuri cu 8 etaje lângă Pasajul „Octav Băncilă” şi un ansamblu cu blocuri până la 20 de etaje pe bd. Primăverii, între intersecţiile cu bd. Socola şi bd. Ţuţora.

În fine, pe ordinea de zi a şedinţei de azi a fost adăugat un proiect de hotărâre prin care oraşului Cernăuţi, înfrăţit cu municipiul Iaşi, i se vor acorda 500 de mii de lei „destinaţi gestionării situaţiei de criză în contextul declanşării războiului ruso-ucrainean”. Pe de altă parte, Municipalitatea colectează ajutoare pentru refugiaţii ucraineni în mai multe puncte din oraş: Piaţa Unirii, Podu Roş (1001 Articole), Esplanada Nicolina, Esplanada Oancea (Tătăraşi), Esplanada Mimoza (Păcurari), Piaţa Voievozilor (Alexandru cel Bun), Parcul Copou, care funcţionează zilnic între orele 9-15. Sunt acceptate alimente ambalate neperisabile, lenjerii de pat, pături şi perne, jucării şi produse de igienă, dar nu şi haine. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.