anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 28.01.2023

Autorizaţii pentru mai multe construcţii în municipiu

Blocuri în Copou, parcări subterane, încă o grădiniţă şi un muzeu vor apărea în Iaşi

GALERIE
blocuri
 • blocuri
- +

Primăria a eliberat un număr de 129 de autorizaţii de construire chiar şi în ultima lună din anul trecut, mult mai multe comparativ cu noiembrie. De altfel, majoritatea avizelor au fost date pentru branşamente la reţelele de utilităţi. Astfel de lucrări vor avea loc în imobilele ridicate pe aleea Prof. Ioan Culianu, Stroici, şoseaua Bârnova, zona Galata, şoseaua Voineşti, Sărărie, strada Moşu, zona Viticultori, strada Vişan sau Cicoarei. De asemenea, şi magazinul Lidl din Nicolina va fi racordat la reţelele de energie electrică, apă şi canalizare, iar unul din punctele termice din campusul Tudor Vladimirescu va fi branşat la reţeaua de gaze naturale. Ca şi în lunile trecute, mu­nicipalitatea a autorizat şi îngroparea cablurilor de pe stâlpi. Astfel, UPC Ro­mânia a primit aviz pentru cablurile de pe strada şi aleea Muşatini, Sarmisegetuza, Plăieşilor, Basarabi, pasaj Octav Băncilă, şoseaua Arcu, şoseaua Naţională, Ta­bacului, Vitejilor, Columnei, Strămoşilor şi profesor Ion Simionescu. De asemenea, Orange România va reloca fibra optică în subteran pe şoseaua Nicolina.

Parcare subterană în zona Splai Bahlui

Primăria a dat undă verde şi mai multor proiecte imobiliare. Unul dintre cele mai importante este ansamblul rezidenţial din zona Sărărie. Societatea Textila va ridica şapte blocuri şi o parcare subterană conform PUZ-ului care a fost aprobat în toamna trecută. Noile imobile vor completa cartierul deja conturat în zonă şi vor fi construite pe o suprafaţă de 20.500 de mp. O altă parcare subterană a fost autorizată în zona Splai Bahlui. Aceasta va fi construită pe strada Zimbrului şi va deservi imobilelor care sunt în construcţie şi care aparţin investitorului Cristian Zamosteanu. Primăria a emis autorizaţii şi pentru construcţii de locuinţe în Bucium, şoseaua Păcurari, Nicolae Bucur, zona Păun-Bucium sau strada Podişului. Investiţiile vor fi continuate şi în învă­ţământ. O nouă grădiniţă va apărea în municipiu. Primăria a eliberat autorizaţie pentru transformarea unei locuinţe de pe strada Cronicar Mustea nr. 2 în grădiniţă şi pentru amenajări interioare. Şi Univer­sitatea „Alexandru Ioan Cuza“ a obţinut o autorizaţie pentru transformarea unei locuinţe din strada Titu Maiorescu 12 în Centrul Muzeal al universităţii. Aceeaşi instituţie se va ocupa cu amenajarea şi rea­bilitarea unei hale de reproducere a puietului piscicol din cadrul staţiunii de cercetări pentru acvacultură şi ecologie acvatică de la Ezăreni. Con­strucţia va avea o suprafaţă de peste 2.800 mp. Primăria a reautorizat şi continuarea lucrărilor pentru construcţia capelei din curtea Spitalului de Infecţioase. Consiliul Judeţean a obţinut aviz pentru montarea unui rezervor de apă potabilă la Spitalul Elena Doamna, iar în cazul Spitalului „Nicolae Oblu“, va fi consolidat subsolul.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Salvaţi de nea Cornel

Nicolae GRECU

Salvaţi de nea Cornel

Scăpaţi pe moment de problema restanţelor, conducătorii de la Poli reiau lupta pentru promovare cu două transferuri foarte reuşite.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Respins pe toate planurile, tânărul Gh. Ivănescu mai face o ultimă încercare de a convinge, scriindu‑le câte o scrisoare domnișoarei Viorica, mamei și tatălui acesteia.

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Lumea ortodoxă, înghesuită vreme de secole sub povara unor imperii agresive, extensive, marginalizată în contactul cu Occidentul, nu a reușit să se racordeze în timp util la sistemul capitalist. 

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

pulspulspuls

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Aloo, barou’, se aude? Scădeţi-i, dom’le, cota de advocat de top lui dom reftor Todorel, că nu se mai poate cu el la tarifele alea, şi asta doar ca să deschidă dosarul! Ia’n cetiţi şi vă cruciţi cam cum a păţit-o dom’ reftor, în calitatea lui de advocat de top naţional, dacă nu cumva chiar evropenesc, la un proces dintr-un judeţ din zonă! 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.