Bob Dylan dezvăluie că a scris melodia "Lay Lady Lay" pentru a fi cântată de Barbra Streisand
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 04.12.2020

Bob Dylan dezvăluie că a scris melodia "Lay Lady Lay" pentru a fi cântată de Barbra Streisand

GALERIE
Bob Dylan
  • Bob Dylan
- +

Într-un lung interviu "pierdut", Bob Dylan vorbeşte despre prejudecăţile antisemite şi dezvăluie că a scris melodia "Lay Lady Lay" pentru a fi cântată de Barbra Streisand, scrie NBC.

Remarcile fac parte din transcrierea unei conversaţii din 1971 dintre Dylan şi prietenul său Tony Glover, muzician de blues care a murit anul trecut. Transcrierea, care cuprinde notiţe de mână ale lui Dylan, va fi scoasă la licitaţie în Boston, alături de obiecte din arhiva lui Glover. 

Văduva lui Glover, Cynthia Nagler, a scos materialele la vânzare, într-o sesiune online care va începe pe 12 noiembrie şi se va încheia pe 19 noiembrie, potrivit lui Bobby Livingston, vicepreşedinte al casei de licitaţie.  Dylan, 79 de ani, născut Robert Allen Zimmerman în Duluth, Minnesota, a crescut în zona comunităţii evreieşti. În transcrierea conversaţiei care a abordat mai multe subiecte cu Glover, datată din 22 martie 1971, Dylan se gândea la decizia de a adopta un alt nume. 

"Cred că nu ar merge dacă mi-aş schimba numele în Bob Levy. Sau Bob Neuwirth. Sau Bob Doughnut", îi spune Dylan lui Glover. Glover l-a întrebat pe Dylan dacă şi-a schimbat numele din cauza unei "prejudecăţi", la care muzicianul a răspuns: "Nu, nu cred". Dar în notiţele cu cerneală albastră, Dylan s-a referit la prejudecăţile antisemite şi la faptul că este evreu. 

"Multă lume are impresia că evreii sunt doar negustori şi lideri ai finanţelor. Mulţi oameni cred că toţi evreii sunt aşa", a scris Dylan. "Aşa erau din cauză că doar asta le era permis să facă".  Într-o transcriere separată a unui interviu datat 24 martie 1971, Glover l-a întrebat pe Dylan despre cântecele "Father of Night", de pe albumul "New Morning" (1970) şi "Lay Lady Lay", cântecul de pe discul "Nashville Skyline" (1969). 

Glover a reiterat o opinie generală potrivit căreia melodia "Lay Lady Lay" a fost scrisă pentru coloana sonoră a dramei "Midnight Cowboy" (1969), câştigătoare a unui premiu Oscar, dar Dylan l-a contrazis. "De fapt, a fost scris de Barbra Streisand", este citat Dylan în text. 

În fapt, Dylan pare să spună că a scris "Lay Lady Lay" pentru a fi cântat de Streisand - nu neapărat ca un omagiu pentru ea. Dylan, artist enigmatic care nu vorbeşte despre viaţa privată, nu a oferit informaţii despre relaţia cu Streisand. Interviurile au făcut parte dintr-un articol pe care Glover l-a scris pentru revista Esquire. Dar revista a refuzat să publice articolul şi Dylan şi-a pierdut interesul, potrivit lui Livingston, reprezentantul casei de licitaţie. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O bombă cu ceas: veniturile curente se duc pe salarii şi pensii

Florin NICULA

O bombă cu ceas: veniturile curente se duc pe salarii şi pensii

Dacă nu vrem să îndatorăm peste măsură generaţiile viitoare, noul guvern ar trebui să înceapă o reformă a sectorului bugetar.

Filmuletul zilei

opinii

Când raţiunea trebuie să primeze

Alexandru CĂLINESCU

Când raţiunea trebuie să primeze

USR PLUS se prezintă drept partidul care se opune întregii „clase politice vechi”, un partid nou, tânăr şi, prin urmare, ferit de corupţie şi de interese meschine. Ar trebui totuşi să ţină seama de faptul că aşa cum nici tinereţea nu e numaidecât un avantaj, nici noutatea nu e un argument decisiv. Dacă vor cu adevărat să guverneze, useriştii nu o pot face decât alături de liberali. Iar imaginea de acum, a unei harţe permanente, nu e deloc de natură să-i mobilizeze pe alegători.

Halepologii

Radu POPESCU

Halepologii

Puţini au fost, mulţi au rămas!

Decembrie electoral

Nicolae CREŢU

Decembrie electoral

Ne plângem, adesea, de încă un rând de speranţe şi „asteptări”, investite în vot, spulberate însă de ceea ce a urmat acordării acelei încrederi la urne. De aceea unii „aleg” să nu mai aleagă. Dar nu aceasta e calea, nici într-un caz. Nu cu jelanii şi nici boicotând alegerile, din scepticism şi lehamite, se poate schimba ceva, în bine, cu adevărat. 

pulspulspuls

De ce se grăbeau Peni Hill şi Electricianul să facă şmenul până la alegeri?

De ce se grăbeau Peni Hill şi Electricianul să facă şmenul până la alegeri?

Vă povesteam noi ieri aicea la rubricuţă despre lovitura de palat ratată de liberalul boit Peni Hill şi Electricianul şăf opintit de la partidoi, care au tras şutul cu sete alaltăieri în şedinţoiul de CL, ca să pună ei un vice impus, dar mingea n-a mai ajuns la poartă de cât de bărbăteşte au putut trage în ea. 

Caricatura zilei

EURORGIE

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.