anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presa

Bodea: Declararea stării de urgență o decizie oportună

GALERIE
EwNyJP1fbh7e0mom
 • EwNyJP1fbh7e0mom
- +

Președintele României anunță că începând de săptămâna viitoare va declara stare de urgență!
Decizia este perfect constituțională și se regăsește la art. 93 din Constituția Romaniei și este reglementată pe larg în OG 1/1999.

Măsura a fost adoptată deja de către toate statele în care evoluția epidemiei cu COVID-19 este îngrijorătoare. Se impunea fără echivoc și în România.

Deși sună apocaliptic, această măsură excepțională este luată tocmai pentru a proteja populația, pentru că, în primul rând, conferă Guvernului puteri sporite pentru a acționa rapid și ferm pentru combaterea epidemiei.

Deși măsurile potențiale la dispoziția Guvernului pot părea măsuri de forță, trebuie înțeles că în situații excepționale deciziile se iau foarte repede și cu mai puțină dezbatere tocmai pentru că primează viața cetățenilor.

Măsurile nu vor fi preponderent limitative pentru populație, deși este clar că se impune imperios distanțarea socială forțată a oamenilor, ci vor permite achiziții de medicamente și echipamente medicale în regim de urgență, precum și concentrarea resurselor statului pentru înlăturarea efectelor epidemiei cu COVID-19.

Totodată, în baza acestei decizii, statul poate ajuta sectorul privat și cel public, fără a încălca dispozițiile legale aplicabile până la acest moment, pentru a susține pe cât posibil economia până la depășirea crizei ce a declanșat starea de urgență.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.