Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

COMUNICAT DE PRESĂ

Bodea: Erau şanse imense în Iaşi să se fi deschis centrul de mentenanţă pentru avioanele F-16

GALERIE
Marius BODEA poza
  • Marius BODEA poza
- +

Fostul șef al Aeroportului Iași, actualul deputat liberal Marius Bodea, îi cere demisia președintelui Consiliului Județean Iași, Maricel Popa. Redăm comunicatul său:

Iaşul a ratat o investiţie de zeci de milioane de euro din cauza incompetenţei lui Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. Îi cer demisia din fruntea CJ! Este o calamitate pentru Judeţul Iaşi!

La începutul anului 2016, am avut mai multe întâlniri cu cei de la Aerostar Bacău, lider in industria aeronautică, pentru că această companie era interesată să deschidă la Iaşi o unitate unde puteau fi reparate avioane tip Boeing 737 şi Airbus 320. Potrivit proiectului discutat, unitatea de mentenanţă a Aerostar Bacău urma să fie ridicată pe un teren de aproape un hectar în zona aerogării ieşene, cu ieşire la pista de decolare/aterizare. În urma negocierilor, compania din Bacău se angajase sa investească inclusiv în căile de rulare suplimentare sau suprafeţele de platformă. Construcţia hangarului a fost gandită etapizat, lucrările fiind estimate la 10 milioane de euro. In plus, in prima etapa a proiectului, ar putea fi create cel putin 100 de locuri de muncă, angajaţii urmând sa fie recrutati din Iasi.

I-am prezentat atunci pe cei din managementul Aerostar Bacău şefilor de la CJ. Deşi discuţiile despre construirea unui hangar în apropierea Aeroportului au început în primăvara lui 2016 an, iar Aerostar Bacău a înaintat şi o cerere în acest sens, noua conducere a judeţului, mânată de interese meschine, nu a mai făcut nimic pentru concretizarea investiţiei.

Practic, Maricel Popa a blocat această investiţie.

Dacă era dedicat intereselor Judeţului şi nu bloca atâta timp venirea Aerostar Bacău pe Aeroportul Iaşi, iar negocierea începută de mine la începutul lui 2016 se concretiza, acum mentenanţa avioanelor F16 se făcea la Iaşi, în perimetrul aeroportului nostru. Și Iaşul avea de câștigat enorm!

Amintiți-vă câte dispute am avut cu domnul Popa și pe aceasta temă, a facilitării intrării Aerostar pe aeroportul Iaşi, în condiţile în care Consiliul Judeţean este proprietarul terenurilor vizate de concesiune. Cu o atitudine de administrație sănătoasă la minte, interesată de o investiție uriașă aducătoare de sute de locuri de muncă și tehnologie înaltă aici la noi, erau şanse imense în Iaşi să se fi deschis centrul de mentenanţă pentru avioanele F-16, nu la Bacău. Aşa, investiţia va fi realizată la Bacău, unde va fi extinsă infrastructura existentă în acest moment.

Cred cu tărie ca trebuie inițiată o lege a răspunderii alesului local, a celor care ocupă o funcție precum cea de Presedinte de Consiliu Judeţean! Nu poți să exerciți un mandat și să încurci atât de tare destinele unui judeţ, ca apoi să pleci acasă cu mâinile în buzunare, fără să răspunzi cu nimic. Măcar, de bun-simţ, să nu mai dreptul sa candidezi vreodată pentru o funcție de demnitate publică.

Marius Bodea, deputat PNL Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri