anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Chirica îl ironizează pe Bodea: „Eu nu am motive să fiu îngrijorat că pierd alegerile“

GALERIE
bodea chirica
  • bodea chirica
- +

Candidatul PNL la primărie l-a acuzat pe Mihai Chirica de faptul că nu a reuşit în ultimii ani să atragă bani pentru reabilitarea termică a blocurilor. „În Sectorul 1, blocurile s-au reabilitat termic în proporţie de 100%“, a exemplificat liberalul. „Avem zeci de blocuri făcute şi alte 60 proiectate deja... Să lase ipocrizia deoparte“, i-a replicat primarul interimar.

Apropierea campaniei electorale reaprinde disputa dintre candidatul PNL la Primărie, Marius Bodea, şi primarul interimar, Mihai Chirica. Candi­datul liberal a acuzat municipalitatea că a neglijat obţinerea de fonduri guvernamentale pentru reabilitarea termică a blocurilor din municipiu, în timp ce alte oraşe au folosit masiv banii alocaţi de stat în acest scop.

Bodea: Iaşul nu a atras niciun leu

„În 2013, Ministerul Dezvoltării a demarat un Program naţional de re­abilitare termică a blocurilor de lo­cuinţe, destinat să crească performanţa energetică a blocurilor construite pe baza unui proiect elaborat până în 1990. Iaşul este unul dintre puţinele oraşe din România care nu a atras niciun leu pentru astfel de investiţii, în timp ce la Bucureşti, în Sectorul 1, blocurile s-au reabilitat termic în proporţie de 100%, iar în Sectorul 3, de 50%. Pentru 2016, Primăria nu a prevăzut nicăieri în buget fonduri pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor sau pentru cofinanţarea unor astfel de lucrări“, a declarat Bodea. Totodată, liberalul l-a acuzat pe primarul interimar că a politizat des­chiderea pentru public a Palatului Culturii, împărţind cărţi poştale cu un mesaj dedicat ieşenilor. „Este încă o dovadă de subadministraţie. Politicul trebuie să rămână departe de monumentele simbolice ale Iaşului. Mă aş­teptam să găsesc liderii administraţiei ieşene la Bucureşti, luptând pentru autostradă, dar ei stau şi distribuie fluturaşi. Îi doresc de Paşte ca Cel de Sus să-i dea primarului mai multă înţelepciune“, a spus Bodea.

Chirica: Să citească „Ziarul de Iaşi“ şi să vadă

Contactat telefonic, Chirica a replicat ironic la acuzele aduse de Bodea. „I-aş recomanda să studieze istoricul «Zia­rului de Iaşi», să vadă ce s-a scris des­pre implicarea Primăriei în programul de reabilitare termică. Am apelat la toate fondurile disponibile, şi guvernamentale, şi europene. Avem zeci de blocuri făcute şi alte 60 proiectate deja pentru noile finanţări. La sectoarele din Bucureşti de care vorbea, s-a lăsat cu dosare penale de pe urma alocărilor de fonduri ale doamnei Udrea. A doua afirmaţie este o minciună. Oamenii au primit cărţi poştale cu imaginea Pala­tului şi cu un mesaj în care nu le cer să mă voteze, nu le cer să mă iu­bească. Să lase ipocrizia deoparte. El nu a venit la Palat, dar şefii lui de prin partid au venit. Eu nu am motive să fiu îngrijorat că pierd alegerile“, a spus Chirica.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.