Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Bogdan Cihodaru, învins în instanţă de o firmă falimentară

GALERIE
bogdan-cihodaru-2
  • bogdan-cihodaru-2
- +

Milioanarul ieşean a dat în judecată compania Shiran Construcţii. Obiectul disputei îl reprezintă mai multe suprafeţe de terenuri care au ajung în urma unei licitaţii în posesia patronilor de la casei de discuri Roton.

Omul de afaceri Bogdan Cihodaru a pierdut pe bandă rulantă procesele deschise împotriva firmei Shiran Construcţii cu scopul de a anula un contract prin care le-a vândut terenuri din Copou în 2007. În primăvara acestui an, lichidatorul firmei de construcţii a reuşit să vândă terenul de 35.000 mp pe care trebuia construit proiectul Shiran Towers patronilor casei de discuri Roton, însă fostul proprietar Cihodaru a considerat că terenurile nu pot fi înstrăinate. În acest sens, omul de afaceri a deschis două procese la Judecătoria Iaşi prin care solicita anularea contractului de vânzare – cumpărare prin care Shiran Construcţii devenea proprietară a terenului de pe Aleea Mihal Sadoveanu. Urmare a iniţierii proceselor, tranzacţia dintre Shiran şi firma SC 3 Of Music SRL, aparţinând patronilor Roton, a intrat în impas, în sensul în care perfectarea contractului s-a amânat până la o decizie a magistraţilor.

 
 
Se aşteaptă hotărârile instanţei
 
 
Ambele cereri ale lui Cihodaru au fost respinse la primul termen, după care omul de afaceri a mai deschis două subdosare pentru reexaminarea unor cereri, dar şi acestea au fost respinse. „Admite excepţia de netimbrare a cererii, excepţie invocată de instanţă din oficiu. Anulează cererea având ca obiect reexaminare a încheierii de anulare a acţiunii nr.445 din data de 24.07.2015 pronunţată de Judecătoria Iaşi în dosar nr. 9843/245/2015, formulată de reclamantul Cihodaru Nicolai Bogdan ca netimbrată. Definitivă. Document: 166/2015  21.09.2015”, potrivit portalului instanţelor de judecată. Deocamdată, tranzacţia cu patronii Roton nu va fi perfectată deoarece deciziile definitive nu au fost comunicate firmei falite, însă schimbarea proprietarului terenului este aproape sigură. „Menţionăm că până la data redactării prezentului raport de activitate nu ne-au fost comunicate de către Judecătoria Iaşi acte din cele două dosare. Urmează ca, după rămânerea definitivă a soluţiilor date în cele două dosare, să efectuăm radierea litigiilor înscrise la OCPI Iaşi – BCPI Iaşi în vederea încheierii contractului de vânzare cu adjudecatarul SC 3 OF Music SRL şi încasării restului de preţ”, potrivit ultimului raport al lichidatorului judiciar al firmei Shiran Construcţii. Cele şase parcele de teren cu suprafeţe de 16.384 mp, 14.978 mp, 1.232 mp, 1.064 mp şi două parcele de 921 mp au fost achiziţionate de patronii Roton cu un milion de euro fără TVA. Potrivit lichidatorului judiciar, firma SC 3 OF Music SRL a achitat garanţia de 100.000 euro, taxa de participare de 10.000 lei şi caietul de sarcini de 2.000 lei, urmând ca în momentul semnării contractului să achite diferenţa de 1.140.000 euro.
 
 
Luptă pentru o cale de acces
 
 

După deschiderea acţiunilor în instanţă, Cihodaru a declarat pentru „Ziarul de Iaşi” că a avut calitatea de partener în acel proiect, doar că Shiran nu a respectat PUZ-ul eliberat pentru proiect şi din acest motiv nu s-a mai putut concretiza. „Eu chiar am vrut ca acest proiect sa iasă bine, dar cei de la Shiran nu au respectat PUZ-ul iniţial. Eu mi-am făcut partea mea de proiect, dar nu au fost respectate toate clauzele contractului. Domnul Kaduri (n.r. - investitorul israelian) a fost de bună credinţă, dar apoi a venit falimentul, un moment greu, şi s-a stopat totul. Vreau anularea acelui contract pentru că aşa este corect pentru ca proiectul să iasă în final aşa cum a fost gândit”, a fost declaraţia lui Bogdan Cihodaru. Din raportul publicat de lichidatorul judiciar, pe lângă faptul că patronii casei de discuri Roton vor deveni noii proprietari ai terenului din Copou, reiese că disputa cu Bogdan Cihodaru e departe de a se fi terminat. Pe rolul Judecătoriei Iaşi este deschis un nou dosar cu obiect „servitute de trecere”, prin care Shiran Construcţii solicită ca Bogdan Cihodaru să permită firmei de construcţii să realizeze o cale de acces către terenurile ce vor fi achiziţionate de SC 3 OF Music SRL, deoarece între drumul public şi aceste suprafeţe se află un teren de circa 5.000 mp deţinut de Cihodaru. „Terenurile aflate în proprietatea debitoarei nu au cale directă  de acces către un drum public principal, în speţă Aleea Mihail Sadoveanu.

Prin declaraţia autentificată sub nr.557/2007, a fost instituit în mod irevocabil şi nelimitat în timp un drept de servitute de trecere în favoarea SC Shiran Construcţii SRL, în vederea asigurării accesului către terenul proprietatea societăţii. Având în vedere că la data de 29.12.2014 s-a primit la biroul lichidatorului judiciar o adresă din partea dlui. Cihodaru Nicolai Bogdan, prin care ne aduce la cunoştinţă că oferta din 26.03.2007 a devenit caducă (n.r. – care nu mai are putere legală) prin neacceptarea ei într-un termen rezonabil, iar toate efectele juridice pe care acesta le-a generat au încetat, subscrisa a formulat la Judecătoria Iaşi cerere de chemare în judecată în contradictoriu cu pârâţii Cihodaru Nicolai Bogdan, Cihodaru Gabriela şi Oprişan Florin Andrei”, arată lichidatorul judiciar în ultimul raport. În cerere, lichidatorul a menţionat că solicită şi desfiinţarea barierei instalate de Cihodaru şi să permită accesul pietonal, cu vehicule, de a racorda imobilul la utilităţi şi, în cele din urmă, de a permite construirea de imobile, conform PUZ-ului din 2006. Pentru acest proces, următorul termen a fost stabilit la data de 2 decembrie. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri