Boloș găsise bani europeni pentru “infrastructura de gaze medicale“ după incendiul de la Neamț
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Boloș găsise bani europeni pentru “infrastructura de gaze medicale“ după incendiul de la Neamț

GALERIE
incendiu
  • incendiu
- +

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a propus, în noiembrie 2020, după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț, atragrea de fonduri europene pentru modernizarea “infrastructurii de gaze europene“ și rețelele electrice din secțiile ATI. Ordonanța nu a fost aprobată nici acum, iar Boloș a fost schimbat din funcție.

Ce arăta fostul ministru Boloș în nota de fundamentare a acestei ordonanțe: “Potrivit evaluării realizate de Societatea Română de ATI la nivelul a 154 de spitale publice care au linie de gardă ATI privind sistemele de gaze medicinale, au fost evidențiate numeroase deficiențe a căror rezolvare cu celeritate este imperativ necesară pentru evitarea unor accidente cu victime omenești similare tragediei din data de 14 noiembrie 2020 din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Creșterea semnificativă a nivelului de dotare cu echipamente medicale la nivelul spitalelor în contextul răspunsului la criza sanitară cauzată de pandemia cu coronavirusul SARS- CoV-2, aduce o presiune suplimentară asupra rețelelor de gaze medicale și de electricitate din cadrul spitalelor aflate deja în stare de degradare, astfel încât există un risc ridicat de repetare a unor astfel de evenimente tragice, în lipsa unor măsuri adecvate pentru extinderea, reabilitarea sau modernizarea infrastructurii gaze medicale din secțiile de anestezie și terapie intensivă“.

În consecință, Boloș identificase o sumă de 50 de milioane de euro, din Programul Operațional de Infrastructură Mare, pentru investiții care să asigure “condițiile de siguranță în operarea liniilor de gardă ATI din spitalele publice privind sistemele de gaze medicinale și rețelele electrice în contextul pandemiei cu coronovirusul SARS-CoV-2“.

Proiectul de ordonanță a rămas literă moartă. El nu primise aviz de la nici un minister, potrivit informațiilor Newsweek România.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.