Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Bomba bombelor din partidoiul ieşean s-a amorsat marţi seară la Bucale

GALERIE
puls
  • puls
- +

Treaba cu fostul menistru sicritar de stat care va fi şăf de giudeţ, pe care mulţi din târg au vânturat-o ieri pe surse ca mare dezvăluire, tre' să spunem că noi am servit-o publicului amator încă de acum trei zile, dragilor. 

Asta pentru că noutăţile zilei de ieri în legătură cu chestiunea erau cu totul altele, drept pentru care vi le servim noi acuma, cu mujdei sau ardei iute, după gust. De-un par egzamplu, faptul că Maricel va fi pus şăf de cejău a fost stabilit definitiv la vizita victoriosului Chir Nica de alaltăieri la Bucale, unde premarele s-a dus să facă închinăciunea de rigoare la Drac Nea şi să primească noi ordine. Unul din ordine, aşadar, a fost acesta: Maricel să fie pus, aşa cum se stabilise în mare dinainte, şăf la cejău. Dar nu asta a fost bomba bombiţelor care s-a stabilit la acea întâlnire, stimaţi telespectatori, ci cu totul alta. Ascultaţi aicea la tătuţa ce vă spunem noi acuma, dar trăgeţi-vă scăunelul o ţâră mai aproape şi plecaţi urechea: cică Măricel va fi nu numai noul şăf al giudeţului, cu, atenţiune-atenţiune, cică şi viitorul şăf al partidoiului ieşean! Da, da, chiar aşa, căci, zice-se, la acea întâlnire Chir Nica ar fi spus că îi ajunge şefia pe muniţip, ca să se ocupe de premărie mai bine, iar cum filiala pe giudeţ nu trebuia lăsată pe mâna lui Castanciu jr. şi celorlalţi din aripa jijistă, aceasta a ajuns aşadar la Măricel. Deh, fie primit!

Negocierile cu partidoiul s-au aşezat pe cant

Noua aşezare în spaţiu a procentelor de la alegerile locale ieşene cică ar fi produs mari traume psihice printre unii aliaţi ai partidoiului. De-un par egzamplu, ghici de unde s-ar trage supărarea mare a candidatului alde-ist de la Iaşi, care a spus că are de gând să se retragă din funcţia de conţilier, deşi anterior i s-ar fi promis la partid postul de vice la premărie? Cică după ce s-ar fi văzut cu toţi sacii în căruţă în conţilul local, având majoritate fără ajutor aliat, Chir Nica şi-ar fi anunţat partenerii alde-işti că trebuie să zică săru'mâna dacă primesc un post de vice la cejău, căci la premărie nu vor mai primi, aşa cum se stabilise înainte de alegeri. Ca urmare, cică avantaj Chir Rilă de la alde-işti, care câştigă la tie break meciul. Unele persoangii mai bine informate spun că alde-iştii ieşeni s-ar fi buricat puţin la Chir Nica, dar acesta zice-se că le-ar fi arătat rapid cine aşteaptă cu mare nerăbdare şi foame în gât la uşă: atât uneperiştii, cât şi chiar pemepiştii, tare dornici să sacrifice un om pe care să-l facă vice de giudeţ. Aşadar, nouă cel puţin lucrurile ni se par clare: va rămâne ca-n tren, şi chiar mai mult decât atât...

PS: Iote că pe astăzi ne-am luat iar cu vorba despre alegerile de la Iaşi şi iar nu am mai apucat să vă vorbim pe îndelete despre conflictul dintre prezidentul Jo Hanis şi ieşeanul şăf al şpionilor, Răzvănel. Avem câteva şpârle miştocuţe despre chestiune, dar le lăsăm pe mâine. Deocamdată atât vă spunem: dezavantaj Răzvănel, serveşte neamţul!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri