anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Bomba bombelor: se anunţă zile grele pentru trei dintre cele mai grele nume ale politicii locale

GALERIE
puls
 • puls
- +

Dom'le, ce mai huiet, ce mai zarvă de câteva zile încoace în politichie, atât în cea de pe Bahlui, dar şi în cea de la Bucureşti prin care se învârt ieşeni de-ai noştri. 

Iar subiectul care a provocat atâta zarvă şi atâta zbucium cică ar fi legat de un zvon cu parfum de credibilitate, despre care mai toţi cei ce-l colportează sunt în stare să-ţi jure în faţă că e adevărat şi că totul, până la trei zecimale după virgulă, este iminent şi se va întâmpla întocmai. Mai pe scurt, ca să nu vă ţinem prea mult în frig, cică ar fi vorba despre trei mari lovituri care vor zgudui din temelii, iar pe ici pe colo chiar vor pune la pământ o şandrama sau o ctitorie de vază din politica locală. Să începe însă cu surprizele cele mai mari: cică atât la Bucureşti cât şi la Iaşi, printre oamenii mai informaţi din zona politică se vorbeşte la modul cel mai haios că, în curând, DNA va cere aviz comisiilor juridice de la Camera Deputaţilor şi de la Senat în privinţa a două nume importante legate de Iaşi.

Este vorba despre fostul şef al Aeroportului, deputatul liberal Marius Bodea, în legătură cu o afacere mai veche de acolo (nu ne cereţi detalii, că deocamdată nu le ştim), şi mai este vorba despre, atenţie mare, senatorul USR de Iaşi, scriitorul şi sociologul Dan Lungu. La acesta din urmă cică acuzaţiile ar fi legate de gestionarea FILIT. Acuma, rămână vorba între noi: face şi omul ceva vizibil pentru Iaşi, şi iote cum poate sfârşi! dar, în fine, nu vrem să cobim pentru nimeni, vrem doar să spunem despre ce mai vorbeşte lumea şi să nu se întâmple nimica ruşinos până la final. Să revenim însă la oile noastre: care să fie a treia bombă, care e şi cea mai cea din toate? Ei bine, pentru asta o să vă rugăm să purcedeţi la citit şi pulsuleţul următor!

O mică minciunică de-a primarului, într-un mare dosar

Acuma, dragii noştri, trageţi scaunele mai aproape şi plecaţi urechea, căci în acest al treilea caz bombă lucrurile ar fi mai avansate decât în celelalte două anterioare la un loc, ba chiar şi ceva pe deasupra! Al treilea personaj politic important pentru care prin politica locală, şi, ca să vezi, mai ales printre colegii de partid, se proorocesc vremuri grele este taman primarul Mihai Chirica, şeful PSD pe judeţ şi vicepreşedinte la nivel naţional în partid. Este vorba, mai concret, despre transformarea lui din suspect în inculpat într-un dosar despre care am scris noi în ziar în premieră prin preajma Crăciunului: afacerea Skoda. Pe scurt: afacerea aia prin care Primăria a cumpărat maşini mai scumpe decât prevede legea, chipurile pentru Poliţia locală, dar în realitate pentru şefii cei mari ai Primăriei, inclusiv pentru amanta primarului de atunci.

Ca o paranteză fie spus: aicea musai să-i batem puţin obrazul primarului Mihai Chirica, pe motiv că ne-a minţit pe faţă când l-am întrebat dacă a fost sau nu audiat de procurori în acest dosar, iar el a spus că nu, deşi fusese audiat chiar cu o zi înainte. Nu se face aşa politică la nivelul la care aveţi pretenţia, domn primar! Pe bune asta... Dar o iertăm tura asta, că aşa e bine. Aşadar, să revenim: primarul celui mai mare oraş din ţară, după capitală, devine inculpatul principal într-un dosar sensibil. Ce se va întâmpla mai departe, nici nu vrem să ne imaginăm. Aşa că vă lăsăm dumneavoastră, dragi cititori, această mică plăcere... 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.