anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Bombă: Praktiker a intrat în insolvenţă!

Decizia a fost luată de Tribunalul din Saarbrucken şi vizează operaţiunile din Germania.

GALERIE
Praktiker_Kecsk_kesz_5
 • Praktiker_Kecsk_kesz_5
- +

Un tribunal din Germania a deschis luni procedurile de insolvenţă pentru retailerul de bricolaj Praktiker AG, în urma unei cereri depuse în luna iulie de grupul german, prezent şi în România prin divizia internaţională. Tribunalul din Saarbrucken l-a numit ca lichidator pe adminstratorul Udo Groner, se arată într-un comunicat al Praktiker.

Groner era deja lichidator provizoriu la Praktiker după cererea de insolvenţă depusă de retailer în instanţă la 11 iulie. În comunicatul Praktiker se menţionează că există mai mulţi potenţiali cumpărători pentru magazinele Praktiker şi Max Bahr, unul dintre brandurile grupului. Primele oferte angajante au fost anunţate şi urmează să fie transmise în scurt timp, se arată în comunicat. Ofertele vor fi evaluate, iar o decizie finală este aşeptată în luna octombrie. În urma deschiderii procesului de insolvenţă, autoritatea de a lua decizii este transferată de la consiliul director al Praktiker lui Groner. Retailerul a anunţat în 11 iulie că magazinele Max Bahr şi afacerile internaţionale ale Praktiker Group nu sunt afectate de cererea pentru intrarea în insolvenţă a Praktiker AG, care a vizat şi alte opt subsidiare din Germania. Divizia internaţională a Praktiker include operaţiunile din Grecia, Polonia, Ungaria, România, Bulgaria şi Ucraina. Praktiker are operaţiuni şi în Turcia şi Luxemburg. Retailerul german a cerut intrarea în insolvenţă după ce negocierile cu creditorii privind restructurarea liniilor de finanţare au eşuat. Compania a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 190 milioane euro, faţă de un rezultat negativ de 555,6 milioane euro în 2011. Veniturile Praktiker au scăzut anul trecut cu 5,6%, la 3 miliarde euro. Vânzările Praktiker în România au scăzut cu 6,5% în primul trimestru, la 21,6 milioane de euro. Divizia internaţională a Praktiker a consemnat o scădere de 12,6% a vânzărilor, la 112,4 milioane de euro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.