anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.08.2020

Bomba zilei are, pe astăzi, halat alb pe umeri şi stetoscop pe după gât

GALERIE
puls
  • puls
- +

Surpriză mare cât casa la Căsoiul spitalicesc al inimii din Copou, stimaţi pacienţi şi drăguţe cadre, după ce s-au anunţat rezultatele la concursul de inginer responsabil cu tătă aparatura aia medicală sofisticată de acolo (ce-i drept, a fost de ceva vreme, dar noi acum am aflat)

Un post, vă daţi seama, de importanţă imensă pentru buna funcţionare a unui aşa institut de interes regional. Mai întâi, să vă spunem că, în buna tradiţie a locului, tătă boborul în halat alb din ibeceveu se aştepta, ca şi la altele anterioare, să câştige concursul inginerul bun şi sârguincios care era deja pe post fără concurs, şi care îşi făcea treaba în linişte şi cum trebuie.

Numai că, la anunţarea rezultatului, zbaag, vestea bombă: câştigătorul concursului a fost desemnat, de către comiţia aflată în derecta subordine a managerului Tunică, un fost colonel ieşit recent la pensie dar, normal, încă bun de muncă, un personagiu cunoscut în branşele cu ochi albaştri din târg drept Chelbosu.

Trecem peste uluiala cap coadă din ebeceveu, de la subsol până la etajele alea arse de deasupra, căci merită să vă spunem două vorbe mici despre mutarea asta mare. Dar, până atunci, muiaţi dej’tiul pe limbă şi daţi foaia la pulsuleţul următor! Că, deh, sunt multe de spus...

Cine este Chelbosu şi ce misiune patriotică are el?

Aşadar, stimaţi telespectatori, umpleţi din nou ceşcuţa cu cafea şi ascultaţi aicea ce este cu acest personagiu nou în peisaj. Chelbosu, căci aşa e poreclit noul câştigător al concursului, este fostul şef pe interceptări telefonice şi ambientale de la Doi ş‘un sfertul ieşean, pensionat recent cu o pensie specială de care nu vă mai spunem, că nu vrem să incităm la revoltă populară de-acuma. Faza este că personagiul, o fi el priceput la fire, microfoane şi telefonie, dar cică habar nu are de aparatură de înaltă tehnicitate din domeniul medical, care, logic, e cu totul altă mâncare de peşte decât servea el acolo la băieţii lui cu ochi albaştri.

De ce l-o fi adus domn derector sub aripa lui? Ei, aicea nu pot fi decât trei variante. Să-l fi avut Chelbosu la mână pe dom’ Tunică de pe vremuri, iar acuma acesta a valorificat înregistrările puse deoparte, sau să-l fi tras de-a dreapta lui pe Chelbosu domn derector, ca să-l aibă alături la misiunea nobilă de supraveghere a şpitalului şi, mai ales, a angajaţilor care vorbesc prea mult şi unde nu trebuie? A, şi era să uităm de varianta trei: totul a fost cinstit şi corect, iar Chelbosu a câştigat pe bune. Ei, hai, mai glumim şi noi: doar s-apropie uichendul, ce mama mia...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un preşedinte discret

Lucian DÎRDALA

Un preşedinte discret

Nu se pune problema să stabilim, aici, pattern-uri ambiţioase. Se poate, totuşi, observa că preşedinţii Senatului din guvernările dominate de Ion Iliescu au fost politicieni lipsiţi de ambiţia de a controla partidul sau guvernul, acceptând fără obiecţii supremaţia lui Ion Iliescu.

Filmuletul zilei

opinii

Ultima mineriadă (I)

Florin CÎNTIC

Ultima mineriadă (I)

Faptul că la presiunea societăţii civile conducerea DIICOT a hotărât să infirme în mare măsură scandaloasa încercare de muşamalizare făcută de procurorul Doru Stoica arată cât de exploziv este dosarul represiunii din 10 august 2018.

Imagine all the people...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Imagine all the people...

Memoriei lui Philippe Muray (1945-2006)

Efemeride electronice

Ioan MILICĂ

Efemeride electronice

pulspulspuls

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

Cu nespusă sfială ridicăm privirea spre mitra Sfinţiei voastre, convinşi fiind că îndrăzneala ne va fi iertată, iar rostirea noastră păcătoasă va fi aşişderea trecută cu vederea, dacă se va dovedi nevrednică de înalta judecată a Sfinţiei Voastre.

Caricatura zilei

3 AM

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.