anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Bombiţa bombiţelor: iaca pe unde au intrat cu forţa în casa de miliardar cagulaţii de la Iaşi!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Ia-auzi una tare pe azi, stimabile cetitoriu, onorat auditoriu sau preţuit telespectatoriu, una venită aseară cu ultimul tramvai la redacţie! 

Auzim din zona martorilor gură cască la percheziţia de la 5-6 dimineaţa de la domiţilul tip penthouse al miliardarului băiat bun de la cumetria lui Peni Hill că acea interveţia care a avut loc acolo, la acea oră cu noaptea-n cap, a avut loc nu pe uşă, cum vedeţi adesea la ştirile de la ora 5 că fac aceşti băieţi mascaţi şi muşchiuloşi, spărgând uşa cu berbecele, ci pe acoperiş, dragilor.

Nu ne venea să credem când am auzit aşa ceva, dar ne-am interesat la ţaigheria aia cagulată din Copou, iar de acolo ne-au spun unii colegi mai pricepuţi că da, într-adevăr, în ultima vreme, şi mai ales când e vorba de locuinţe ultrasecurizate precum ale unor astfel de gulere albe, recomandarea este ca intervenţia să nu se facă prin forţarea uşii, ci mai întâi pe acoperiş, după care se deschide mumos şi se intră pe uşă, civilizat, ca la mama-acasă.

Ei, glumeam: nu chiar ca la mama, dar, în fine, cam pe-acolo: ca la tata. Ştiţi voi care...

O explicaţiune doctă: la Iaşi şi ţaigherul s-a născut poet

A, şi dacă tot ne-am lămurit-o pentru noi, în legătură cu motivul pentru care se procedează în acest fel finuţ la Iaşi la spargerea locuinţelor de gulere albe pentru percheziţii, haideţi să v-o spunem şi vouă, ca să ştiţi la următoarea (ce zice-se că va să vie, cât de curând, e deja pe drum, auzim)!

Cică la viloanţele astea ale ălora cu bani mulţi, şi care dacă sunt călcaţi de cagulaţi e clar că le au şi cu datul cu jula, ei bine, cică la viloanţele acestora şi sistemele de intrare şi asigurare ale uşilor sunt dintre cele mai profi, mai ţapene, că aproape dobori tot peretele şi uşa tot în picioare rămâne, sau cade odată cu el. Deh, oamenii care palmează ştiu să se şi păzească, ar zice cârcotaşii.

În fine, cert e că daunele provocate în urma unei astfel de intervenţii în forţă erau prea mari, se lăsau uneori cu procese, şi din cauza asta băieţii isteţi ai taigherimii din Copou zice-se că au găsit o metodă mult mai finuţă: o tablă sau o ţiglă două date la o parte, una sau două scânduri din astereală tăiate frumuşel, şi maxim un chepeng de acces în pod forţat, şi gata: uşa se deschide prin interior, frumos, ca să intre toată trupa salutând, cu săru’mâna, bau-bau, hau-hau, doar florile mai lipsindu-le din mânuţe.

Este aşadar, dragilor, că ieşeanul s-a născut poet? Da, fie el şi-n ţaigherime, tot poet rămâne. Doar suntem pe romanticul Copou, ce mama măsii...

PS: Mai aveam una pe ţeavă, tot în legătură cu subiectul, legat de un conţilier roşu dar amic de-al lui Peni Hill cel galben, căruia zice-se că îi cam ţâţâie nădragul zilele astea, după ultimele evenimente. Era ceva haios, dar, na, cum ni s-a terminat ogorul, lăsăm pe mâine. Pa, ura şi la gară!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Alexandru LĂZESCU

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Deşi europenii au evitat până acum, în general, să adopte o atitudine excesiv de contondentă în raport cu China şi nici nu s-au raliat poziţiei americane, pe care totuşi o împărtăşesc în mare parte, au devenit tot mai îngrijoraţi şi mai iritaţi de atitudinea tot mai agresivă a Berlinului.

Filmuletul zilei

opinii

La masa oficială

Nichita DANILOV

La masa oficială

În aparenţă, înfăţişarea bonomă lui Medvedev degaja linişte şi echilibru. Dar asta era doar aparenţă. Căci pixul pe care preşedintele îl învârtea între degete în timp ce stătea în prezidiu exprima destul de multe. Nesiguranţă? Plictiseală? Nerăbdare?

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dana ȚABREA

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dacă viaţa ar fi asemenea unei scene de teatru, atunci omul nu ar putea fi decât actor sau spectator. Metafora vieţii ca teatru, în sensul scoaterii din context a replicilor lui Jaques din As You Like It de William Shakespeare, conduce la o interpretare prejudiciată („Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii sunt actori”). 

Ultimele zile

Michael ASTNER

Ultimele zile

După ce petrec săptămâni bune la ţară, la Amnaş, cum-necum vine momentul în care parcă simt că gata, ajunge. Şi asta dincolo de eventualele chestiuni concrete ce-ar fi de rezolvat la oraş. Iar din momentul acela, al fixării datei plecării, ultimele zile capătă un ritm şi-un conţinut al lor: încep să pregătesc curtea şi casa pentru absenţa mea, să fac, adică, oareşce ordine, să fac curat etc.

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Dacia Debut

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.