anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Advertorial

BorgWarner Iași pregătește viitoarea generație de specialiști (P)

GALERIE
elevi-borg-warnercursuri-elevi-borgwarnerpractica-elevi-borgwarnercursuri-elevi-borgwarner-un
 • elevi-borg-warner
 • cursuri-elevi-borgwarner
 • practica-elevi-borgwarner
 • cursuri-elevi-borgwarner-un
- +

Industria auto globală se îndreaptă către transformări tehnologice semnificative, care, în final, vor aduce noi provocări pe piața muncii. Cele mai multe companii încep să aibă dificultăți în ceea ce privește identificarea candidaților potriviți pentru locurile de muncă disponibile.

În schimb, fabrica BorgWarner Iași a inițiat două programe locale de învățământ dual, oferind tinerilor o șansă reală pentru a învăța o meserie și pentru a dobândi experiență de muncă în timpul studiilor. După absolvire, ei vor avea un avantaj în plus atunci când vor aplica pentru un loc de muncă; iar cei mai buni dintre ei vor primi oferte de angajare, pentru a deveni salariați ai fabricii BorgWarner Iași.

Sunt două grupe de elevi, care s-au înscris și au fost selectați pentru un program de trei ani în sistemul de învățământ dual. Aceștia învață pentru a deveni operatori mașini sau tehnicieni pentru mentenanță.

Elevii au efectuat de deja 8 săptămâni de practică în fabrică, învățând cum să utilizeze cele mai noi tehnologii împreună cu mentorii și tutorii lor. Primii absolvenți vor intra pe poarta fabricii ca angajați în anul 2023 și vor începe să își construiască o carieră profesională în fabrica BorgWarner Iași.

Industria auto se confruntă cu nouă revoluție industrială care provoacă schimbări fundamentale în activitățile noastre zilnice. Aceste schimbări amplifică cererea pentru mai mulți oameni calificați, care au cunoștințele și experiența necesară pentru a lucra cu cele mai noi tehnologii. Fabrica BorgWarner Iași pregătește viitorii angajați, într-un mediu personalizat, adaptat valorilor companiei noastre și principiilor de afaceri”, explică Dan Țețu, directorul fabricii.

Compania se concentrează pe viitor și a început pregătirile pentru a înființa a treia clasă de elevi în cadrul programului de învățământ dual. Cel mai probabil, primele informații vor fi disponibile până la finalul lunii martie, acordând părinților timp suficient pentru a lua deciziile corecte pentru viitorul profesional al copiilor.

Programul de învățământ dual al fabricii BorgWarner Iași este disponibil pentru absolvenții de clasa a opta și este dezvoltat în colaborare cu doi parteneri educaționali, care au zeci de ani de experiență în educarea specialiștilor tehnici. Elevii acestui program de trei ani de zile primesc o bursă școlară lunară cu o valoare semnificativă, beneficiază de transport gratuit și cazare în camerele puse la dispoziție de partenerul educațional.

În primul an de studiu, activitatea se concentrează pe cunoștințe teoretice și în anii următori atenția se mută către aplicații practice, care stimulează experiențele de învățare astfel încât la finalul programului, absolvenții vor putea începe munca imediat, a doua zi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.