anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

COMUNICAT DE PRESĂ

BorgWarner sprijină învățământul tehnic și profesional, din Iași (P)

GALERIE
BrogWarner 1BrogWarner 2BrogWarner 3BrogWarner 4BrogWarner 5
 • BrogWarner 1
 • BrogWarner 2
 • BrogWarner 3
 • BrogWarner 4
 • BrogWarner 5
- +

BorgWarner, cea mai mare companie din județul Iași a demarat anul trecut înscrierile pentru prima clasă de învățământ dual – specializarea tehnician exploatare joasă tensiune – organizată în parteneriat cu Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Iași. Acum, cei 13 elevi au finalizat stagiul de pregătire practică în cadrul companiei și își continuă dezvoltarea profesională cu sprijinul specialiștilor din fabrica BorgWarner Iași.

„Industria românească are nevoie de forță de muncă bine pregătită. Am înființat programul de învățământ dual pentru a oferi susținerea necesară sistemului de educație tehnică, asigurând și continuitate în recrutarea de noi angajați, instruiți corespunzător și familiarizați cu sistemele și tehnologia noastră. În urma acestui program, compania câștigă prin nivelul de pregătire superior al absolvenților; iar aceștia au un loc de muncă asigurat după cei 3 ani de studii. Mai mult, tinerii sunt plătiți cu o bursă lunară pe toată durata studiilor și beneficiază de cazare gratuită în spațiile partenerului educațional”, a declarat Andreia Zaharia, Senior HR Manager fabrica BorgWarner Iași.

„Investim în viitorii absolvenți devreme, încă de pe băncile școlii, pentru ca tranziția de la școală la locul de muncă să se realizeze cât mai ușor și la un nivel calitativ ridicat conform standardelor companiei BorgWarner. Privim învățământul dual ca un parteneriat, unde cei doi parteneri se pot completa, pot stabili strategii iar prin intermediul stagiilor de pregătire practică, compania BorgWarner definește formarea abilităților și aptitudinilor profesionale ale elevilor noștri la locul de muncă. Credem că învățământul profesional dual reprezintă cheia succesului pentru absolvenții noștri și implicarea companiei BorgWarner confirmă acest lucru”, a declarat Prof. Dr. Ing. Carmen-Cezarina Burlibașa, directorul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida”.

Programul de învățământ dual BorgWarner Iași

Cea mai mare companie din Iași desfășoară două programe de învățământ dual în parteneriat cu  Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” și Colegiul Tehnic “Mihail Sturdza” din Iași, unde tinerii ucenici învață meserii în domeniul electric și mecanic. BorgWarner se implică activ în dezvoltarea profesională a generațiilor viitoare iar după 3 ani de studiu, le oferă locuri de muncă.

Compania pune la dispoziție un centru de training de aproape 200 de m2, care include o sală de studiu cu 40 de locuri și un atelier cu bancuri de lucru unde tinerii învață să lucreze cu echipamentele și tehnologiile existente în fabrică.

Elevii din program beneficiază de cazare gratuită, o bursă lunară, o masă caldă în perioada de practică, analize medicale gratuite precum și de transport gratuit către fabrică.

Cu acest prilej, BorgWarner își reafirmă  susținerea pentru învățământul tehnic preuniversitar și universitar din Iași. Aceste parteneriate educaționale continuă proiectele de practică pe care compania le organizează pentru studenți și elevi, suportul financiar acordat pentru diverse instituții de învățământ precum și training-urile de specialitate dezvoltate pentru studenți. Recent, compania a anunțat un alt proiect de amploare, prin care asigură modernizarea și renovarea unor spații educaționale care aparțin unor colegii și facultăți tehnice din Iași.

Despre BorgWarner

BorgWarner Inc. (NYSE: BWA) este un lider global de produse, care livrează soluții de mobilitate, inovative și sustenabile, pentru piața de vehicule. Bazându-se pe expertiza sa în materie de echipamente originale, BorgWarner aduce pe piață soluții de top pentru produse și servicii pe piața mondială a pieselor de schimb. Prin facilitățile de producție și tehnice aflate în 99 de locații în 24 de țări, compania are aproximativ 50.000 de angajați la nivel mondial. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați borgwarner.com.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X