BorgWarner sprijină învățământul tehnic și profesional, din Iași (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

COMUNICAT DE PRESĂ

BorgWarner sprijină învățământul tehnic și profesional, din Iași (P)

GALERIE
BrogWarner 1BrogWarner 2BrogWarner 3BrogWarner 4BrogWarner 5
 • BrogWarner 1
 • BrogWarner 2
 • BrogWarner 3
 • BrogWarner 4
 • BrogWarner 5
- +

BorgWarner, cea mai mare companie din județul Iași a demarat anul trecut înscrierile pentru prima clasă de învățământ dual – specializarea tehnician exploatare joasă tensiune – organizată în parteneriat cu Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Iași. Acum, cei 13 elevi au finalizat stagiul de pregătire practică în cadrul companiei și își continuă dezvoltarea profesională cu sprijinul specialiștilor din fabrica BorgWarner Iași.

„Industria românească are nevoie de forță de muncă bine pregătită. Am înființat programul de învățământ dual pentru a oferi susținerea necesară sistemului de educație tehnică, asigurând și continuitate în recrutarea de noi angajați, instruiți corespunzător și familiarizați cu sistemele și tehnologia noastră. În urma acestui program, compania câștigă prin nivelul de pregătire superior al absolvenților; iar aceștia au un loc de muncă asigurat după cei 3 ani de studii. Mai mult, tinerii sunt plătiți cu o bursă lunară pe toată durata studiilor și beneficiază de cazare gratuită în spațiile partenerului educațional”, a declarat Andreia Zaharia, Senior HR Manager fabrica BorgWarner Iași.

„Investim în viitorii absolvenți devreme, încă de pe băncile școlii, pentru ca tranziția de la școală la locul de muncă să se realizeze cât mai ușor și la un nivel calitativ ridicat conform standardelor companiei BorgWarner. Privim învățământul dual ca un parteneriat, unde cei doi parteneri se pot completa, pot stabili strategii iar prin intermediul stagiilor de pregătire practică, compania BorgWarner definește formarea abilităților și aptitudinilor profesionale ale elevilor noștri la locul de muncă. Credem că învățământul profesional dual reprezintă cheia succesului pentru absolvenții noștri și implicarea companiei BorgWarner confirmă acest lucru”, a declarat Prof. Dr. Ing. Carmen-Cezarina Burlibașa, directorul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida”.

Programul de învățământ dual BorgWarner Iași

Cea mai mare companie din Iași desfășoară două programe de învățământ dual în parteneriat cu  Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” și Colegiul Tehnic “Mihail Sturdza” din Iași, unde tinerii ucenici învață meserii în domeniul electric și mecanic. BorgWarner se implică activ în dezvoltarea profesională a generațiilor viitoare iar după 3 ani de studiu, le oferă locuri de muncă.

Compania pune la dispoziție un centru de training de aproape 200 de m2, care include o sală de studiu cu 40 de locuri și un atelier cu bancuri de lucru unde tinerii învață să lucreze cu echipamentele și tehnologiile existente în fabrică.

Elevii din program beneficiază de cazare gratuită, o bursă lunară, o masă caldă în perioada de practică, analize medicale gratuite precum și de transport gratuit către fabrică.

Cu acest prilej, BorgWarner își reafirmă  susținerea pentru învățământul tehnic preuniversitar și universitar din Iași. Aceste parteneriate educaționale continuă proiectele de practică pe care compania le organizează pentru studenți și elevi, suportul financiar acordat pentru diverse instituții de învățământ precum și training-urile de specialitate dezvoltate pentru studenți. Recent, compania a anunțat un alt proiect de amploare, prin care asigură modernizarea și renovarea unor spații educaționale care aparțin unor colegii și facultăți tehnice din Iași.

Despre BorgWarner

BorgWarner Inc. (NYSE: BWA) este un lider global de produse, care livrează soluții de mobilitate, inovative și sustenabile, pentru piața de vehicule. Bazându-se pe expertiza sa în materie de echipamente originale, BorgWarner aduce pe piață soluții de top pentru produse și servicii pe piața mondială a pieselor de schimb. Prin facilitățile de producție și tehnice aflate în 99 de locații în 24 de țări, compania are aproximativ 50.000 de angajați la nivel mondial. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați borgwarner.com.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

Tramvaiul nou și-a început treaba

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.