anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

Boris Johnson îl sfidează pe Donald Trump şi bate palma cu chinezii de la Huawei

GALERIE
Boris Johnson
 • Boris Johnson
- +

Premierul britanic Boris Johnson a acordat marţi grupului chinez Huawei un rol limitat în construcţia reţelei 5G a Marii Britanii, în pofida încercării Statelor Unite de a exclude producătorul chinez de reţele de telecomunicaţii din sectorul comunicaţiilor de nouă generaţie al Occidentului, transmite Reuters.

Sfidând SUA, cel mai apropiat aliat al Marii Britanii, în favoarea Chinei, în ajunul Brexitului, Johnson a decis că ”furnizorii cu risc ridicat”, cum este Huawei, vor avea acces în părţile fără riscuri ale reţelei 5G. În timp ce implicarea companiilor de risc ridicat va fi limitată la 35%, acestea vor fi excluse din zonele sensibile, unde sunt procesate date, şi nu vor avea accces la reţele de importanţă majoră şi la locaţii cum ar fi centrale nucleare şi baze militare.

O astfel de respingere explicită a îngrijorărilor Statelor Unite că Huawei ar putea fi folosită de Beijing pentru a fura secrete din Occident a consternat administraţia Trump, dar a fost salutată de compania chineză.

Johnson şi Trump au discutat telefonic după ce decizia Marii Britanii a fost făcută publică. ”Premierul a subliniat importanţa ca ţările care gândesc la fel să lucreze împreună pentru a diversifica piaţa şi a sparge dominaţia unui număr mic de companii”, a anunţat guvernul britanic într-un comunicat. Înainte de convorbirea celor doi lideri, un oficial al administraţiei Trump a spus:”Nu există o soluţie sigură pentru ca furnizorii nesiguri să controleze orice parte a unei reţele 5G”.

”Aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu Marea Britanie pentru a găsi o soluţie care să aibă ca rezultat excluderea componentelor furnizorilor nesiguri din reţelele 5G”, a spus oficialul american. Un oficial britanic a declarat că excluderea Huawei ar fi întârziat construcţia reţelei 5G şi ar fi costat mai mult consumatorii, reluând avertismentele industriei de telecomunicaţii. Statele Unite au avertizat în repetate rânduri Londra împotriva permiterii accesului Huawei la reţeaua 5G, argumentând că distincţia între ”margine” şi ”centru” se va estompa, deoarece datele sunt procesate pe tot parcursul reţelei 5G, făcând dificil de controlat riscurile de securitate.

Huawei, cel mai mare producător de telecomunicaţii din lume, afirmă că Statele Unite doresc să îi împiedice dezvoltarea pentru că nicio companie americană nu oferă aceeaşi gamă de tehnologie la un preţ competitiv. ”Această decizie bazată pe dovezi va avea ca rezultat o infrastructură de telecomunicaţii mai avansată, mai sigură şi mai eficientă în privinşa costurilor, potrivită pentru viitor. Oferă Marii Britanii acces la tehnologia de vârf la nivel global şi asigură o piaţă competitivă”, a declarat vicepreşedintele Huawei, Victor Zhang. Singurii mari producători de echipamente de telecomunicaţii în afara Huawei sunt compania suedeză Ericsson şi compania finlandeză Nokia.

Huawei a investit masiv pentru a deveni lider de piaţă pe piaţa echipamentelor de telecomunicaţii, chiar dacă a fost exclusă din reţelele americane. Zhang a spus că Huawei a cheltuit anul trecut pentru cercetări 15 miliarde de dolari. În 2018, Huawei s-a angajat că investească 3 miliarde de dolari în Marea Britanie, ţară pe care o consideră un centru de inovaţii şi o locaţie strategică, a arătat Zhang. Vicepreşedintele Huawei UK, Jeremy Thompson, a declarat că limita de 35% ”este în mare parte în conformitate cu aşteptările sale”.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Dan CONSTANTIN

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Iată ce s-ar putea face cu o mai bună colectare a TVA! Rezolvarea acestei probleme ar crea o sursă importantă de venit la buget, şi nu ar mai fi nevoie de creşterea impozitului pe venituri.

opinii

Biberonul

Nichita DANILOV

Biberonul

Mult timp am fost obsedat de casa copilăriei mele. Ea îmi revenea deschizându-şi larg uşile până şi în vis. Dacă se întâmpla însă să-i trec pragul, mă simţea străin. Nici un lucru pe care-l cunoşteam nu se mai afla la locul său, căci spaţiul intim din interiorul casei se transforma într-un adevărat labirint, prin care înaintam încercând să-mi reconstitui anumite scene petrecute în copilărie.

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

Ciprian IFTIMOAEI

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

În vreme ce, în Ucraina, obiective civile şi militare sunt făcute una cu pământul de invadatorii ruşi, în România zonelor metropolitane (polii de creştere economică) se lansează proiecte imobiliare pe bandă rulantă. 

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

Michael ASTNER

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

De la Vinţu de Jos până la Cluj am fost ba trei, ba patru persoane în compartiment. De la Cluj am rămas doar cu o „băbuţă” (aşa i-am zis eu în mintea mea, femeia, bine păstrată şi sprintenă, să tot fi avut cel mult 75 de ani) urcată (am înţeles dintr-o convorbire telefonică de-a ei) de la Deva (şi care mergea şi ea până la capăt, până la Iaşi, adică). 

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.