anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Culmea ipocriziei

Botez de 125.000 euro, mai tare ca Adi Mutu: „Dezvoltatorii imobiliari au fost invitaţii naşilor“

GALERIE
familie mihai chirica
 • familie mihai chirica
- +

În interviul acordat „Ziarului de Iaşi“, primarul Mihai Chirica a vorbit şi despre petrecerea de botez din 2017, cea în urma căreia el şi soţia sa au acumulat o sumă de 125.000 euro. Vă prezentăm un fragment din interviu cu referire la acest aspect:

- Adrian Mutu a strâns la botez mai puţin decât dvs. 

- Cred că a fost una dintre cele mai frumoase petreceri de botez din istoria recentă a acestui oraş, am avut peste 560 de persoane invitate.
 
- Din aceşti 560 de invitaţi, câţi oameni de afaceri au fost? Nu aţi răspuns niciodată la faptul că s-a vehiculat că la botezul copilului dvs. au fost foarte mulţi oameni de afaceri cu interese imobiliare care, în acelaşi timp, au avut legături cu Primăria, au primit autorizaţii, s-a speculat, mă rog, cu dar de botez pentru ca apoi să-şi asigure, nu ştiu, o eventuală bunăvoinţă din partea dvs.
 
- Copilul meu are trei naşi, doi medici şi viceprimarul Harabagiu. Suntem înrudiţi. Fiecare dintre naşii mei pe care i-a avut copilul meu la botez a avut permisiunea să invite pe oricine doreşte, de fapt a avut şi mesele rezervate. Nu toţi invitaţii au fost invitaţii mei. Nu toţi invitaţii pe care i-am văzut acolo i-am (re)cunoscut. De exemplu, au fost medici prieteni de-ai doctorului Dobrin cu care am făcut cunoştinţă acolo necunoscându-i din altă parte, au fost rudele unora dintre ei care au vrut să participe la acest moment plus că nu veneau oriunde, veneau la petrecerea primarului de Iaşi. Chiar legat de acest lucru, vreau să fac o precizare. I-am invitat şi i-am plătit prin bancă, a cântat Direcţia 5, doamna Clipa, cântăreţi moldoveni, am avut de asemenea o parte din invitaţi Marcel Pavel, fiecare a avut programul lui, onorariul lui, onorariu pe care l-am virat direct prin bancă. Au fost 560 de oameni, nu a fost cerut în mod obligatoriu un cadou pentru copil. Mi-am pus întrebarea la sfârşit şi e o discuţie pe care am avut-o cu mine însumi, este corect sau incorect şi cum declar această sumă? Este corect să o ţin într-un dulap şi spun asta a fost nu s-a întâmplat nimic, dar dacă unul singur, şi mi-am socotit cu propria mea conştiinţă şi inteligenţă, unul singur era îndeajuns să spună că a fost la cumătrie la primarul Chirica şi i-am dat dar de botez 400 euro, iar eu în declaraţia de avere nu aveam înregistrat acea sumă. Era cea mai proastă decizie pe care aş fi putut să o iau. 
 
- Au fost dezvoltatori imobiliari? Domnul Niculiţă, domnul Zămosteanu...
 
- Confirm că au fost prezenţi, dar nu la invitaţia mea. În afară de Zămosteanu cu care m-am văzut de vreo trei ori de atunci pentru că vroiam să terminăm acel proces (un schimb de teren, n.r.) ceilalţi doi, personal, nu i-am văzut absolut deloc de atunci decât dacă au fost întâlniri publice în spaţiul public. Nu vreau, dar trebuie - fiecare şi-a adus ca invitaţi prieteni pe care i-a considerat că îi are apropiaţi, lucru care s-a şi întâmplat. Dar să nu vă treacă prin minte că au umblat cu valizele pe acolo. Mai e o chestiune - adunarea s-a filmat, iar la doi dintre cântăreţi am văzut pe paginile lor de Facebook puse fragmente de câte jumătate de oră. Nu putea să rămână, să spunem, o acţiune intimă care s-a petrecut cu uşile închise.
 
- Acum, privind înapoi, nu credeţi că a existat o zonă de conflict de interese, măcar din punct de vedere moral prin prezenţa dezvoltatorilor la botezul copilului dvs.? Au fost foarte multe scandaluri imobiliare, domnule primar
.
- Nu este, din punctul meu de vedere, nicio imoralitate.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.