Botez de 125.000 euro, mai tare ca Adi Mutu: „Dezvoltatorii imobiliari au fost invitaţii naşilor“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

Culmea ipocriziei

Botez de 125.000 euro, mai tare ca Adi Mutu: „Dezvoltatorii imobiliari au fost invitaţii naşilor“

GALERIE
familie mihai chirica
  • familie mihai chirica
- +

În interviul acordat „Ziarului de Iaşi“, primarul Mihai Chirica a vorbit şi despre petrecerea de botez din 2017, cea în urma căreia el şi soţia sa au acumulat o sumă de 125.000 euro. Vă prezentăm un fragment din interviu cu referire la acest aspect:

- Adrian Mutu a strâns la botez mai puţin decât dvs. 

- Cred că a fost una dintre cele mai frumoase petreceri de botez din istoria recentă a acestui oraş, am avut peste 560 de persoane invitate.
 
- Din aceşti 560 de invitaţi, câţi oameni de afaceri au fost? Nu aţi răspuns niciodată la faptul că s-a vehiculat că la botezul copilului dvs. au fost foarte mulţi oameni de afaceri cu interese imobiliare care, în acelaşi timp, au avut legături cu Primăria, au primit autorizaţii, s-a speculat, mă rog, cu dar de botez pentru ca apoi să-şi asigure, nu ştiu, o eventuală bunăvoinţă din partea dvs.
 
- Copilul meu are trei naşi, doi medici şi viceprimarul Harabagiu. Suntem înrudiţi. Fiecare dintre naşii mei pe care i-a avut copilul meu la botez a avut permisiunea să invite pe oricine doreşte, de fapt a avut şi mesele rezervate. Nu toţi invitaţii au fost invitaţii mei. Nu toţi invitaţii pe care i-am văzut acolo i-am (re)cunoscut. De exemplu, au fost medici prieteni de-ai doctorului Dobrin cu care am făcut cunoştinţă acolo necunoscându-i din altă parte, au fost rudele unora dintre ei care au vrut să participe la acest moment plus că nu veneau oriunde, veneau la petrecerea primarului de Iaşi. Chiar legat de acest lucru, vreau să fac o precizare. I-am invitat şi i-am plătit prin bancă, a cântat Direcţia 5, doamna Clipa, cântăreţi moldoveni, am avut de asemenea o parte din invitaţi Marcel Pavel, fiecare a avut programul lui, onorariul lui, onorariu pe care l-am virat direct prin bancă. Au fost 560 de oameni, nu a fost cerut în mod obligatoriu un cadou pentru copil. Mi-am pus întrebarea la sfârşit şi e o discuţie pe care am avut-o cu mine însumi, este corect sau incorect şi cum declar această sumă? Este corect să o ţin într-un dulap şi spun asta a fost nu s-a întâmplat nimic, dar dacă unul singur, şi mi-am socotit cu propria mea conştiinţă şi inteligenţă, unul singur era îndeajuns să spună că a fost la cumătrie la primarul Chirica şi i-am dat dar de botez 400 euro, iar eu în declaraţia de avere nu aveam înregistrat acea sumă. Era cea mai proastă decizie pe care aş fi putut să o iau. 
 
- Au fost dezvoltatori imobiliari? Domnul Niculiţă, domnul Zămosteanu...
 
- Confirm că au fost prezenţi, dar nu la invitaţia mea. În afară de Zămosteanu cu care m-am văzut de vreo trei ori de atunci pentru că vroiam să terminăm acel proces (un schimb de teren, n.r.) ceilalţi doi, personal, nu i-am văzut absolut deloc de atunci decât dacă au fost întâlniri publice în spaţiul public. Nu vreau, dar trebuie - fiecare şi-a adus ca invitaţi prieteni pe care i-a considerat că îi are apropiaţi, lucru care s-a şi întâmplat. Dar să nu vă treacă prin minte că au umblat cu valizele pe acolo. Mai e o chestiune - adunarea s-a filmat, iar la doi dintre cântăreţi am văzut pe paginile lor de Facebook puse fragmente de câte jumătate de oră. Nu putea să rămână, să spunem, o acţiune intimă care s-a petrecut cu uşile închise.
 
- Acum, privind înapoi, nu credeţi că a existat o zonă de conflict de interese, măcar din punct de vedere moral prin prezenţa dezvoltatorilor la botezul copilului dvs.? Au fost foarte multe scandaluri imobiliare, domnule primar
.
- Nu este, din punctul meu de vedere, nicio imoralitate.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joe Biden întâlneşte lumea

Lucian DÎRDALA

Joe Biden întâlneşte lumea

Lipseşte, deocamdată, o întâlnire la vârf cu liderul chinez, dar probabil că în viitor se va discuta despre un moment şi un cadru adecvat de desfăşurare. În orice caz, patru din cinci înseamnă destul de mult.

Filmuletul zilei

opinii

Metastazele democraţiei

Florin CÎNTIC

Metastazele democraţiei

Una dintre marile enigme ale corpului uman e mecanismul prin care celulele vii se dau peste cap şi în loc să genereze în continuare viaţă încep să se adune în tumori maligne care duc la distrugerea completă a organismului. Acest proces ciudat poartă numele de cancer.

Generaţii... generaţii...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Generaţii... generaţii...

Fac parte din generaţia care simţea fiori când în liceu, din întâmplare, puneam mâna pe clanţă odată cu o colegă de clasă; o generaţie care era scoasă la tablă şi nu se simţea umilită - dimpotrivă, scria cu mândrie în faţa clasei; generaţia care nu mergea cu maşina la şcoală (nu că ar fi un defect mersul cu maşina la şcoală), ci îngrămădit în autobuzul de navetişti; o generaţie care scria jurnale în secret pe care le împărtăşea numai celor mai buni prieteni şi prietene, căci se cultivau prieteniile pe atunci, prietenii care aveau să ţină o viaţă, transformate în ceva aşa frumos şi greu de descris; o generaţie care se ruşina să stea pe scaun în autobuz când un adult era în picioare; o generaţie care învăţa singură, părinţii nu se pricepeau la chimie şi fizică, iar bani pentru meditaţii nu prea erau; o generaţie crescută cu frica de părinţi, care frică cu anii s-a transformat în respect şi iubire - la fel şi cu profesorii (nu că acum tinerii nu şi-ar iubi părinţii, poate şi profesorii).

Orchestratorul

Alex VASILIU

Orchestratorul

Astăzi mă voi referi doar la orchestrator pentru că el a fost, a rămas, în multe cazuri, al doilea autor al unei piese, ori lucrări muzicale mai ample. Uneori, chiar cel mai important. Dacă este să ne gândim mai întâi la genul muzicii aşa-zis uşoare, orchestratorul a făcut minuni. Sigur, depinde şi de cine ascultă. Dacă melodia solistului vocal este frumoasă, uşor de reţinut, lirică sau în tempo (ritm) mişcat, unii dau puţină atenţie comentariului orchestral, aproape că nici nu-l observă.

pulspulspuls

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iote că vrem să fugim unde om vedea cu ochii după alt subiecţel în afară de ăsta cu dosare penale pentru aleşii locali, dar numai nu reuşim, of, of, căci iar apare ceva nou, neştiut până acuma. 

Caricatura zilei

Bloc la cimitir

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.