Botez de 125.000 euro, mai tare ca Adi Mutu: „Dezvoltatorii imobiliari au fost invitaţii naşilor“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Culmea ipocriziei

Botez de 125.000 euro, mai tare ca Adi Mutu: „Dezvoltatorii imobiliari au fost invitaţii naşilor“

GALERIE
familie mihai chirica
  • familie mihai chirica
- +

În interviul acordat „Ziarului de Iaşi“, primarul Mihai Chirica a vorbit şi despre petrecerea de botez din 2017, cea în urma căreia el şi soţia sa au acumulat o sumă de 125.000 euro. Vă prezentăm un fragment din interviu cu referire la acest aspect:

- Adrian Mutu a strâns la botez mai puţin decât dvs. 

- Cred că a fost una dintre cele mai frumoase petreceri de botez din istoria recentă a acestui oraş, am avut peste 560 de persoane invitate.
 
- Din aceşti 560 de invitaţi, câţi oameni de afaceri au fost? Nu aţi răspuns niciodată la faptul că s-a vehiculat că la botezul copilului dvs. au fost foarte mulţi oameni de afaceri cu interese imobiliare care, în acelaşi timp, au avut legături cu Primăria, au primit autorizaţii, s-a speculat, mă rog, cu dar de botez pentru ca apoi să-şi asigure, nu ştiu, o eventuală bunăvoinţă din partea dvs.
 
- Copilul meu are trei naşi, doi medici şi viceprimarul Harabagiu. Suntem înrudiţi. Fiecare dintre naşii mei pe care i-a avut copilul meu la botez a avut permisiunea să invite pe oricine doreşte, de fapt a avut şi mesele rezervate. Nu toţi invitaţii au fost invitaţii mei. Nu toţi invitaţii pe care i-am văzut acolo i-am (re)cunoscut. De exemplu, au fost medici prieteni de-ai doctorului Dobrin cu care am făcut cunoştinţă acolo necunoscându-i din altă parte, au fost rudele unora dintre ei care au vrut să participe la acest moment plus că nu veneau oriunde, veneau la petrecerea primarului de Iaşi. Chiar legat de acest lucru, vreau să fac o precizare. I-am invitat şi i-am plătit prin bancă, a cântat Direcţia 5, doamna Clipa, cântăreţi moldoveni, am avut de asemenea o parte din invitaţi Marcel Pavel, fiecare a avut programul lui, onorariul lui, onorariu pe care l-am virat direct prin bancă. Au fost 560 de oameni, nu a fost cerut în mod obligatoriu un cadou pentru copil. Mi-am pus întrebarea la sfârşit şi e o discuţie pe care am avut-o cu mine însumi, este corect sau incorect şi cum declar această sumă? Este corect să o ţin într-un dulap şi spun asta a fost nu s-a întâmplat nimic, dar dacă unul singur, şi mi-am socotit cu propria mea conştiinţă şi inteligenţă, unul singur era îndeajuns să spună că a fost la cumătrie la primarul Chirica şi i-am dat dar de botez 400 euro, iar eu în declaraţia de avere nu aveam înregistrat acea sumă. Era cea mai proastă decizie pe care aş fi putut să o iau. 
 
- Au fost dezvoltatori imobiliari? Domnul Niculiţă, domnul Zămosteanu...
 
- Confirm că au fost prezenţi, dar nu la invitaţia mea. În afară de Zămosteanu cu care m-am văzut de vreo trei ori de atunci pentru că vroiam să terminăm acel proces (un schimb de teren, n.r.) ceilalţi doi, personal, nu i-am văzut absolut deloc de atunci decât dacă au fost întâlniri publice în spaţiul public. Nu vreau, dar trebuie - fiecare şi-a adus ca invitaţi prieteni pe care i-a considerat că îi are apropiaţi, lucru care s-a şi întâmplat. Dar să nu vă treacă prin minte că au umblat cu valizele pe acolo. Mai e o chestiune - adunarea s-a filmat, iar la doi dintre cântăreţi am văzut pe paginile lor de Facebook puse fragmente de câte jumătate de oră. Nu putea să rămână, să spunem, o acţiune intimă care s-a petrecut cu uşile închise.
 
- Acum, privind înapoi, nu credeţi că a existat o zonă de conflict de interese, măcar din punct de vedere moral prin prezenţa dezvoltatorilor la botezul copilului dvs.? Au fost foarte multe scandaluri imobiliare, domnule primar
.
- Nu este, din punctul meu de vedere, nicio imoralitate.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Naivităţile şi imperativele ideologice progresiste ale politicii externe a administraţiei Biden se lovesc de o realitate geopolitică în care şi Rusia, şi China se dovedesc a fi extrem de abile în a-şi impune propria naraţiune şi a eroda influenţa americană în Orientul Mijlociu.

Filmuletul zilei

opinii

Mirel Cană - o încercare de portret

Nichita DANILOV

Mirel Cană - o încercare de portret

L-am întâlnit deseori la Casa Dosoftei. Mi-l închipui şi azi tronând acolo, retras în spatele unui pupitru rustic, scrutând prin ochelarii fumurii hrisoavele înşirate în vitrine, dar şi pe pereţii reci, uşor igrasioşi, pe care trecerea vremii a desenat tot felul de umbre şi de figuri voievodale. În acest spaţiu al amintirii, placat de ziduri groase, spectrul lui Mirel Cană se simte cu adevărat în elementul său.

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Dana ȚABREA

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Termenul „cultură” provine la latinescul „colere” care înseamnă a cultiva. Civilizaţia şi cultura îl îndepărtează pe om de latura sa animalică, barbară şi îl apropie de cea spirituală. Însă omul rămâne în esenţa sa o fiinţă animalică, având posibilitatea de a alege, şi care în orice împrejurări va alege cea mai rea posibilitate dintre toate. În acest sens, „Grădinărit uman” nu este atât despre familia disfuncţională, cât mai ales despre o umanitate disfuncţională în întregul ei. Departe de a putea fi vorba de o comedie, poate doar despre la comédie humaine.

Profilul neo-activistului american

Michael ASTNER

Profilul neo-activistului american

Vara trecută, înainte să vin la Amnaş, am primit de la o prietenă două ziare germane pe care le luase-n aeroport ca lectură de călătorie. Le-am luat la rândul meu pe drum, dar pentru că-s ziare de ziare, format mare, adică (vorbesc de Die Welt şi de Süddeutsche Zeitung), nu le-am deschis în tren, iar la ţară apoi… nici atât: am adunat fructe, am cosit iarbă, am primit oaspeţi (cumnatul, nepotul şi băiatul nepoatei), apoi m-am apucat de dezgropat fântâna din bătrâni, tot felul de lucrări şi munci mi-au ocupat timpul, iar ziarele în cauză (ambele din 14 iulie 2020) au fost uitate. Zilele trecute, am dat de ele. Hm - ia să le răsfoiesc şi să văd dacă mai găsesc ceva actual respectiv demn de citit!

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Tot felu

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.