Botez de copil de director: 55.000 de euro adunaţi din darul de cumătrie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Cele mai notabile noutăţile din declaraţiile de avere ale şefilor de instituţii judeţene

Botez de copil de director: 55.000 de euro adunaţi din darul de cumătrie

GALERIE
botez d
  • botez d
- +

Atât declară că a adunat la botezul copilului directorul de la DSV Iaşi, Gabriel Ciobanu. Un alt şef de instituţie şi-a trecut în declaraţia de avere veniturile din pariuri. Ce alte modificări notabile conţin noile declaraţii de avere ale şefilor instituţiilor deconcentrate ieşene

Şefii instituţiilor deconcentrate şi-au actualizat declaraţiile de avere şi de interese. În general, anul trecut, directorii de instituţii s-au concentrat pe achiziţia sau vânzarea de bunuri, contractarea de credite, extinderea colecţiilor personale de bijuterii sau tablouri, acordarea de împrumuturi în nume personal, precum şi încheierea de contracte cu autorităţi ale statului. „Ziarul de Iaşi“ vă prezintă principalele modificări care au intervenit în declaraţiile de avere ale directorilor. 

Campion la contracte cu statul: Ficu Anghel

Fostul consilier local Ficu Anghel, director regional al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, a achizi­ţionat anul trecut, alături de soţie, un apartament de 92 mp în Copou. Firma la care acesta este asociat (Development Training Consulting SRL) a încheiat în 2015 mai multe contracte cu instituţii ale statului precum Primăria Bacău (205.000 lei), Opera Naţională Română (1.500 lei), Primăria Cristeşti (850 lei), Primăria Vatra Dornei (2015) sau Ecosalubris Hârlău (850 lei). Pe parcursul anului trecut, firma sa a continuat implementarea unui contract din 2014 încheiat cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bacău (333.000 lei). Toate contractele menţionate au avut ca obiect formarea profesională. Anghel deţine părţi sociale la firmă cu o valoare la zi de 40.000 lei.

Şeful Vămii: împrumut de 180.000 lei

Şeful Vămii, Dănuţ Bolohan, şi-a închis un depozit de 250.000 lei la Bancpost. În acelaşi timp, în noua sa declaraţie de avere a precizat că a acordat un împrumut în nume personal unui cuplu în valoare de 186.000 lei şi şi-a deschis un nou depozit de 50.800 lei. Bolohan este singurul şef de instituţie deconcentrată care a declarat că obţine venituri şi din pariuri sportive. Anul trecut, a încasat 889 lei, o sumă mai mică decât cea câştigată în 2014 (1.077 lei). Unul dintre directorii cu cele mai mari active financiare este Bogdan Davi­deanu, de la Agenţia pentru Protecţia Mediului. El are în conturi circa 235.000 lei şi 35.000 euro. Faţă de anul precedent, economiile din bănci sunt cu 100.000 lei mai mici. 

Directorul DSV: 55.000 euro la botezul copilului

Directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare, Gabriel Ciobanu, a cumpărat în 2016 o vilă în Valea Lupului de 160 mp, precum şi un teren aferent de 340 mp. Tot în acest an, şeful DSV a contractat un credit în valoare 268.300 lei pe 20 ani, în condiţiile în care mai are un împrumut de 34.200 euro de returnat. „Surpriza“ din declaraţia de avere a şefului DSV constă în veniturile încasate odată cu organizarea evenimentelor cu ocazia naşterii copilului, respectiv de 55.000 euro. 

Ce tranzacţii au făcut alţi şefi de instituţii

Petru Avram, director al Admi­nistraţiei Bazinale de Ape Prut-Bârlad, a vândut în 2015 un autoturism cu 3.000 euro, după ce, anterior, a încasat 22.500 euro pe un apartament. Avram se numără printre puţinii directori din Iaşi cu carduri de debit în lire sterline (27.000). Anul acesta, a contractat un împrumut bancar în sumă de 40.000 lei. În 2015, Avram a continuat să colecţioneze bunuri precum bijuterii de aur, tablouri sau icoane, valoarea estimată actuală a acestora fiind de aproape 100.000 lei. Şeful Direcţiei de Drumuri Naţionale, Ovidiu Laicu, a achiziţionat un apartament în 2015 (48 mp) în Iaşi. În acelaşi timp, a vândut o locuinţă cu 20.000 euro. Directorul Casei de Asigurări de Sănătate, Robert Dâncă, a achiziţionat un teren intravilan pe raza oraşului Iaşi în suprafaţă de 861 mp.

Costel Grojdea, şeful Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Sociale, a contractat în acest an un împrumut de 37.200 lei, în contextul în care, pe lângă veniturile salariale, el încasează remuneraţii prin convenţii civile fiind specialist în comisii de examinare pentru furnizor de formare profesională. Din această activitate, anul trecut, Grojdea a încasat aproape 22.000 lei.

Alţi doi şefi de instituţii, Sergiu Jităreanu, de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, şi Narcis Tăbăcaru, de la Oficiul Teritorial pentru IMM-uri, au contractrat credite în valoare de 89.000 lei şi, respectiv 70.000 lei. În 2015, şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Liviu Stafie, a moştenit de la părinţii săi două terenuri pe raza oraşului Fălticeni, unul agricol (4 ha) şi unul în intravilanul municipiului (8.000 mp).

Totodată, Stafie a moştenit şi o locuinţă de 100 mp. Toate bunurile sunt deţinute în coproprietate. În acelaşi timp, directorul DSP a vândut un teren de 600 mp cu 7.500 euro. În cazul celorlalţi şefi de instituţii deconcentrate, declaraţiile de avere ale acestora nu au suferit modificări notabile.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.