Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Boxeri ruşi care au participat la turneul preolimpic de la Londra nu respectă perioada de autoizolare

GALERIE
boxeri rusi
  • boxeri rusi
- +

Componenţi ai lotului de box al Rusiei, care au participat la turneul preolimpic de la Londra, au postat fotografii şi filmuleţe din care reiese că nu respectă perioada de autoizolare impusă în contextul pandemiei de coronavirus, informează Reuters.

Lotul de box a revenit în Rusia săptămâna trecută, după turneul oprit la 16 martie din cauza Covid-19. Dintre participanţii la turneul de la Londra, doi boxeri turci şi antrenorul lor au fost testaţi pozitiv cu coronavirus după ce au revenit în Turcia. La competiţie au participat şi români, care la revenirea în ţară au intrat în izolare. La fel ar fi trebuit să procedeze şi toţi componenţii delegaţiei Rusiei, şi anume să se autoizoleze două săptămâni. Însă unii pugilişti au postat imagini cu ei la baze de pregătire ori în public sau au putut fi identificaţi în imagini postate de alte persoane, în care se vede că nu respectă autoizolarea.

Pugilistul Gabil Mamedov a postat luni un filmuleţ pe Instagram în care apare la un club de box din Orenburg. El poate fi văzut la marginea unui ring în care se antrenează cinci persoane, iar pe fundal se văd şi alte persoane. Mesajul avea hashtag-ul “Suntem în carantină”. “Nu fiţi trişti, nu vă faceţi griji. Împreună vom învinge virusul. Boxaţi”, a spus Mamedov.

Sportivul a şters postarea la scurt timp după ce a publicat-o. Ulterior, el a postat un alt filmuleţ, în care apare singur într-o încăpere dintr-o casă. Alt boxer, Rasul Saliev, a postat la 19 martie un filmuleţ pe Instagram în care apare într-o cafenea din Mahacikala, alături de două persoane. Miercuri, Saliev a mai postat un filmuleţ cu el şu alte două persoane la o altă cafenea. Umar Kremlev, preşedintele Federaţiei Ruse de Box, a declarat miercuri că ştie că unii pugilişti nu au respectat perioada de autoizolare şi a precizat că forul lucrează la măsuri pentru evitarea altor încălcări.

“Au ieşit doar ca să se antreneze. Trebuie să înţelegeţi că un sportiv profesionist se antrenează în fiecare zi şi nu poate trăi fără asta”, a afirmat Kremlev. Joi, federaţia rusă a afirmat însă, într-un comunicat, că boxerii care au revenit de la Londra se antrenează individual şi au rămas în “totală autoizolare”.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri